Huizenmarkt Valkenboskwartier in Den Haag (juni 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Valkenboskwartier

Woningmarkt Valkenboskwartier

Valkenboskwartier is een buurt in de wijk Valkenboskwartier en plaats Den Haag binnen de gemeente 's-Gravenhage. Deze buurt telt volgens het CBS 18.240 inwoners. Momenteel staan er 96 woningen te koop en zijn er recent 123 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Valkenboskwartier. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 421.607 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 96
Woningen recent verkocht 123
Gemiddelde vraagprijs € 421.607
Percentage gezinnen met kinderen 26%

Verkoopduur woningen in Valkenboskwartier

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Valkenboskwartier is 16 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Valkenboskwartier moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Valkenboskwartier.

Woningen recent verkocht in Valkenboskwartier

Er zijn recent 123 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Valkenboskwartier. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Valkenboskwartier.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Valkenboskwartier. Een benedenwoning in Valkenboskwartier komt het meest (40%) voor. Daarna komt een bovenwoning met 38% het meest voor.

Gezinssamenstelling Valkenboskwartier

In Valkenboskwartier wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Valkenboskwartier

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Valkenboskwartier (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Valkenboskwartier
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Valkenboskwartier

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Valkenboskwartier vergeleken met de 's-Gravenhage en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Valkenboskwartier waar ligt dat?

Woningen te koop Valkenboskwartier

Wil je een huis kopen in Valkenboskwartier? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Valkenboskwartier . Er staan momenteel 96 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Valkenboskwartier alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Valkenboskwartier.

Bekijk hier alle koopwoningen in Valkenboskwartier. Zoek je huurwoning in Valkenboskwartier? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Valkenboskwartier

Starterswoningen in Valkenboskwartier zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Valkenboskwartier zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Valkenboskwartier zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Valkenboskwartier? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Valkenboskwartier

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Valkenboskwartier is 4.241 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (4.002 euro).

Leeftijden Valkenboskwartier

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Valkenboskwartier vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten rondom Valkenboskwartier

Hip of juist landelijk wonen? Ontdek ook de buurten rondom Valkenboskwartier. De buurt zelf valt binnen de wijk Valkenboskwartier in de gemeente 's-Gravenhage.

Heesterbuurt Valkenboskwartier

Alle straten van Valkenboskwartier

Valkenboskwartier bestaat uit 44 straten. Voor elke straat hebben wij informatie over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende straten voor meer informatie.