De Huizenmarkt gemeente Roerdalen (december 2022)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Roerdalen

Woningmarkt Roerdalen

Roerdalen is een gemeente in de provincie Limburg. Deze gemeente telt volgens het CBS 20.740 inwoners. Momenteel staan er 84 woningen te koop en zijn er recent 62 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Roerdalen. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 84
Woningen recent verkocht 62
Gemiddelde vraagprijs € 372.490
Percentage gezinnen met kinderen 33%

Verkoopduur woningen in Roerdalen

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Roerdalen is 33 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Roerdalen moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Roerdalen.

Woningen recent verkocht in Roerdalen

Er zijn recent 62 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Roerdalen. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Roerdalen.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Roerdalen. Een eengezinswoning in Roerdalen komt het meest (76%) voor. Daarna komt een bungalow met 5% het meest voor.

Gezinssamenstelling Roerdalen

In Roerdalen wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Roerdalen

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Roerdalen (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Roerdalen
Binnenring: Nederland

Roerdalen waar ligt dat?

Woningen te koop Roerdalen

Wil je een huis kopen in Roerdalen? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Roerdalen . Er staan momenteel 84 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Roerdalen alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Roerdalen.

Bekijk hier alle koopwoningen in Roerdalen. Zoek je huurwoning in Roerdalen? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Roerdalen

Starterswoningen in Roerdalen zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Roerdalen zijn goed beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Roerdalen zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Roerdalen? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Roerdalen

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Roerdalen is 2.642 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.342 euro).

Leeftijden Roerdalen

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Roerdalen vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Roerdalen

De gemeente Roerdalen telt 6 plaatsen.

Herkenbosch Melick Montfort Posterholt Sint Odiliënberg Vlodrop

Alle wijken van Roerdalen

Roerdalen bestaat uit 6 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.