Huizenprijzen en de huizenmarkt in gemeente Roerdalen

Begrijp de huizenprijzen in gemeente Roerdalen met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in gemeente Roerdalen

Roerdalen is een gemeente in de provincie Limburg. Deze gemeente telt volgens het CBS 20.740 inwoners. Momenteel staan er 31 woningen te koop en zijn er recent 77 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Roerdalen. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland. De gemiddelde WOZ-waarde van Amsterdam in 2021 is € 256.413.

Woningen te koop 31
Woningen recent verkocht 77
Gemiddelde vraagprijs € 399.665
Gemiddelde WOZ-waarde (2021) € 256.413
Percentage gezinnen met kinderen 33%

Verkoopduur woningen in Roerdalen

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Roerdalen is 29 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Roerdalen moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Roerdalen.

Woningen recent verkocht in Roerdalen

Er zijn recent 77 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Roerdalen. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Roerdalen.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Roerdalen. Een eengezinswoning in Roerdalen komt het meest (76%) voor. Daarna komt een bungalow met 5% het meest voor.

Gezinssamenstelling Roerdalen

In Roerdalen wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Roerdalen

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Roerdalen (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in gemeente Roerdalen

Starterswoningen in gemeente Roerdalen zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in gemeente Roerdalen zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in gemeente Roerdalen zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in gemeente Roerdalen? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop gemeente Roerdalen

Wil je een huis kopen in gemeente Roerdalen? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in gemeente Roerdalen . Er staan momenteel 31 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Roerdalen alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Roerdalen.

Bekijk alle koopwoningen in gemeente Roerdalen. Zoek je huurwoning in gemeente Roerdalen? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Roerdalen

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Roerdalen is 2.503 euro. Dit is een daling vergeleken met vorige jaar (2.642 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Roerdalen

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Roerdalen vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Roerdalen

De gemeente Roerdalen telt 6 plaatsen.

Herkenbosch Melick Montfort Posterholt Sint Odiliënberg Vlodrop

Wijken van Roerdalen

Roerdalen bestaat uit 6 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.