De Huizenmarkt gemeente Pijnacker-Nootdorp (maart 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Pijnacker-Nootdorp

Woningmarkt Pijnacker-Nootdorp

Pijnacker-Nootdorp is een gemeente in de provincie Zuid-Holland. Deze gemeente telt volgens het CBS 53.640 inwoners. Momenteel staan er 126 woningen te koop en zijn er recent 371 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Pijnacker-Nootdorp. Dit is boven gemiddeld vergeleken met Nederland. De gemiddelde WOZ-waarde van Amsterdam in 2021 is € 379.253.

Woningen te koop 126
Woningen recent verkocht 371
Gemiddelde vraagprijs € 573.369
Gemiddelde WOZ-waarde (2021) € 379.253
Percentage gezinnen met kinderen 48%

Verkoopduur woningen in Pijnacker-Nootdorp

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Pijnacker-Nootdorp is 18 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Pijnacker-Nootdorp moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Pijnacker-Nootdorp.

Woningen recent verkocht in Pijnacker-Nootdorp

Er zijn recent 371 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Pijnacker-Nootdorp. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Pijnacker-Nootdorp.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Pijnacker-Nootdorp. Een eengezinswoning in Pijnacker-Nootdorp komt het meest (47%) voor. Daarna komt een galerijflat met 11% het meest voor.

Gezinssamenstelling Pijnacker-Nootdorp

In Pijnacker-Nootdorp wonen relatief veel gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Pijnacker-Nootdorp

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Pijnacker-Nootdorp (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Pijnacker-Nootdorp
Binnenring: Nederland

Pijnacker-Nootdorp waar ligt dat?

Woningen te koop Pijnacker-Nootdorp

Wil je een huis kopen in Pijnacker-Nootdorp? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Pijnacker-Nootdorp . Er staan momenteel 126 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Pijnacker-Nootdorp alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Pijnacker-Nootdorp.

Bekijk hier alle koopwoningen in Pijnacker-Nootdorp. Zoek je huurwoning in Pijnacker-Nootdorp? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Pijnacker-Nootdorp

Starterswoningen in Pijnacker-Nootdorp zijn moeilijk te vinden. Woningen in het middensegment in Pijnacker-Nootdorp zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Pijnacker-Nootdorp zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Pijnacker-Nootdorp? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Pijnacker-Nootdorp

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Pijnacker-Nootdorp is 4.129 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.894 euro).

Leeftijden Pijnacker-Nootdorp

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Pijnacker-Nootdorp vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Pijnacker-Nootdorp

De gemeente Pijnacker-Nootdorp telt 3 plaatsen.

Delfgauw Nootdorp Pijnacker

Alle wijken van Pijnacker-Nootdorp

Pijnacker-Nootdorp bestaat uit 3 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.