logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt in Pijnacker

Begrijp de huizenprijzen in Pijnacker met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in Pijnacker

Pijnacker is een plaats in de gemeente Pijnacker-Nootdorp. Deze plaats telt volgens het CBS 57.672 inwoners. Momenteel staan er 28 woningen te koop en zijn er recent 112 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Pijnacker. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 563.847 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 28
Woningen recent verkocht 112
Gemiddelde vraagprijs € 563.847
Percentage gezinnen met kinderen 46%

Verkoopduur woningen in Pijnacker

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Pijnacker is 15 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Pijnacker moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Pijnacker.

Woningen recent verkocht in Pijnacker

Er zijn recent 112 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Pijnacker. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Pijnacker.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Pijnacker. Een eengezinswoning in Pijnacker komt het meest (57%) voor. Daarna komt een galerijflat met 14% het meest voor.

Gezinssamenstelling Pijnacker

In Pijnacker wonen relatief veel gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Pijnacker

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Pijnacker (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in Pijnacker

Starterswoningen in Pijnacker zijn moeilijk te vinden. Woningen in het middensegment in Pijnacker zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Pijnacker zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in Pijnacker? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop Pijnacker

Wil je een huis kopen in Pijnacker? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Pijnacker . Er staan momenteel 28 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Pijnacker alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Pijnacker.

Bekijk alle koopwoningen in Pijnacker. Zoek je huurwoning in Pijnacker? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Pijnacker

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Pijnacker is 4.458 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (4.169 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Pijnacker

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Pijnacker vergeleken met de rest van Nederland.

Wijken van Pijnacker

Pijnacker bestaat uit 3 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.