De Huizenmarkt in Nootdorp (december 2022)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Nootdorp

Woningmarkt Nootdorp

Nootdorp is een plaats in de gemeente Pijnacker-Nootdorp. Deze plaats telt volgens het CBS 53.640 inwoners. Momenteel staan er 60 woningen te koop en zijn er recent 69 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Nootdorp. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 693.511 euro. Dit is boven gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 60
Woningen recent verkocht 69
Gemiddelde vraagprijs € 693.511
Percentage gezinnen met kinderen 48%

Verkoopduur woningen in Nootdorp

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Nootdorp is 23 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Nootdorp moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Nootdorp.

Woningen recent verkocht in Nootdorp

Er zijn recent 69 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Nootdorp. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Nootdorp.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Nootdorp. Een eengezinswoning in Nootdorp komt het meest (37%) voor. Daarna komt een bovenwoning met 18% het meest voor.

Gezinssamenstelling Nootdorp

In Nootdorp wonen relatief veel gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Nootdorp

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Nootdorp (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Nootdorp
Binnenring: Nederland

Nootdorp waar ligt dat?

Woningen te koop Nootdorp

Wil je een huis kopen in Nootdorp? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Nootdorp . Er staan momenteel 60 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Nootdorp alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Nootdorp.

Bekijk hier alle koopwoningen in Nootdorp. Zoek je huurwoning in Nootdorp? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Nootdorp

Starterswoningen in Nootdorp zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Nootdorp zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Nootdorp zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Nootdorp? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Nootdorp

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Nootdorp is 4.183 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (4.012 euro).

Leeftijden Nootdorp

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Nootdorp vergeleken met de rest van Nederland.

Alle wijken van Nootdorp

Nootdorp bestaat uit 3 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.