logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt in gemeente Noordwijk

Begrijp de huizenprijzen in gemeente Noordwijk met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in gemeente Noordwijk

Noordwijk is een gemeente in de provincie Zuid-Holland. Deze gemeente telt volgens het CBS 45.179 inwoners. Momenteel staan er 124 woningen te koop en zijn er recent 205 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Noordwijk. Dit is boven gemiddeld vergeleken met Nederland. De gemiddelde WOZ-waarde van Amsterdam in 2021 is € 427.012.

Woningen te koop 124
Woningen recent verkocht 205
Gemiddelde vraagprijs € 868.550
Gemiddelde WOZ-waarde (2021) € 427.012
Percentage gezinnen met kinderen 33%

Verkoopduur woningen in Noordwijk

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Noordwijk is 24 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Noordwijk moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Noordwijk.

Woningen recent verkocht in Noordwijk

Er zijn recent 205 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Noordwijk. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Noordwijk.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Noordwijk. Een eengezinswoning in Noordwijk komt het meest (32%) voor. Daarna komt een portiekflat met 26% het meest voor.

Gezinssamenstelling Noordwijk

In Noordwijk wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Noordwijk

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Noordwijk (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in gemeente Noordwijk

Starterswoningen in gemeente Noordwijk zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in gemeente Noordwijk zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in gemeente Noordwijk zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in gemeente Noordwijk? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop gemeente Noordwijk

Wil je een huis kopen in gemeente Noordwijk? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in gemeente Noordwijk . Er staan momenteel 124 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Noordwijk alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Noordwijk.

Bekijk alle koopwoningen in gemeente Noordwijk. Zoek je huurwoning in gemeente Noordwijk? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Noordwijk

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Noordwijk is 4.901 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (4.598 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Noordwijk

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Noordwijk vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Noordwijk

De gemeente Noordwijk telt 3 plaatsen.

De Zilk Noordwijk Noordwijkerhout

Wijken van Noordwijk

Noordwijk bestaat uit 7 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.