Huizenmarkt Heseveld in Nijmegen (maart 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Heseveld

Woningmarkt Heseveld

Heseveld is een buurt in de wijk Nijmegen-Nieuw-West en plaats Nijmegen binnen de gemeente Nijmegen. Deze buurt telt volgens het CBS 16.790 inwoners. Momenteel staan er 26 woningen te koop en zijn er recent 47 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Heseveld. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 342.667 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 26
Woningen recent verkocht 47
Gemiddelde vraagprijs € 342.667
Percentage gezinnen met kinderen 24%

Verkoopduur woningen in Heseveld

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Heseveld is 19 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Heseveld moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Heseveld.

Woningen recent verkocht in Heseveld

Er zijn recent 47 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Heseveld. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Heseveld.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Heseveld. Een portiekflat in Heseveld komt het meest (65%) voor. Daarna komt een eengezinswoning met 23% het meest voor.

Gezinssamenstelling Heseveld

In Heseveld wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Heseveld

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Heseveld (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Heseveld
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Heseveld

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Heseveld vergeleken met de Nijmegen en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Heseveld waar ligt dat?

Woningen te koop Heseveld

Wil je een huis kopen in Heseveld? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Heseveld . Er staan momenteel 26 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Heseveld alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Heseveld.

Bekijk hier alle koopwoningen in Heseveld. Zoek je huurwoning in Heseveld? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Heseveld

Starterswoningen in Heseveld zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Heseveld zijn goed beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Heseveld zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Heseveld? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Heseveld

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Heseveld is 3.752 euro. Dit is een lichte stijging vergeleken met vorige jaar (3.746 euro).

Leeftijden Heseveld

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Heseveld vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten rondom Heseveld

Hip of juist landelijk wonen? Ontdek ook de buurten rondom Heseveld. De buurt zelf valt binnen de wijk Nijmegen-Nieuw-West in de gemeente Nijmegen.

Hees Heseveld Neerbosch-Oost Haven- en industrieterrein

Alle straten van Heseveld

Heseveld bestaat uit 63 straten. Voor elke straat hebben wij informatie over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende straten voor meer informatie.