Huizenprijzen en de huizenmarkt in gemeente Nijmegen

Begrijp de huizenprijzen in gemeente Nijmegen met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in gemeente Nijmegen

Nijmegen is een gemeente in de provincie Gelderland. Deze gemeente telt volgens het CBS 176.745 inwoners. Momenteel staan er 284 woningen te koop en zijn er recent 520 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Nijmegen. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland. De gemiddelde WOZ-waarde van Amsterdam in 2021 is € 331.401.

Woningen te koop 284
Woningen recent verkocht 520
Gemiddelde vraagprijs € 447.666
Gemiddelde WOZ-waarde (2021) € 331.401
Percentage gezinnen met kinderen 27%

Verkoopduur woningen in Nijmegen

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Nijmegen is 17 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Nijmegen moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Nijmegen.

Woningen recent verkocht in Nijmegen

Er zijn recent 520 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Nijmegen. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Nijmegen.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Nijmegen. Een eengezinswoning in Nijmegen komt het meest (32%) voor. Daarna komt een portiekflat met 32% het meest voor.

Gezinssamenstelling Nijmegen

In Nijmegen wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Nijmegen

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Nijmegen (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in gemeente Nijmegen

Starterswoningen in gemeente Nijmegen zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in gemeente Nijmegen zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in gemeente Nijmegen zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in gemeente Nijmegen? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop gemeente Nijmegen

Wil je een huis kopen in gemeente Nijmegen? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in gemeente Nijmegen . Er staan momenteel 284 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Nijmegen alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Nijmegen.

Bekijk alle koopwoningen in gemeente Nijmegen. Zoek je huurwoning in gemeente Nijmegen? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Nijmegen

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Nijmegen is 3.920 euro. Dit is een lichte stijging vergeleken met vorige jaar (3.892 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Nijmegen

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Nijmegen vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Nijmegen

De gemeente Nijmegen telt 2 plaatsen.

Lent Nijmegen

Wijken van Nijmegen

Nijmegen bestaat uit 10 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.