De Huizenmarkt gemeente Nijmegen (december 2022)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Nijmegen

Woningmarkt Nijmegen

Nijmegen is een gemeente in de provincie Gelderland. Deze gemeente telt volgens het CBS 176.745 inwoners. Momenteel staan er 539 woningen te koop en zijn er recent 573 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Nijmegen. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 539
Woningen recent verkocht 573
Gemiddelde vraagprijs € 435.084
Percentage gezinnen met kinderen 27%

Verkoopduur woningen in Nijmegen

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Nijmegen is 17 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Nijmegen moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Nijmegen.

Woningen recent verkocht in Nijmegen

Er zijn recent 573 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Nijmegen. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Nijmegen.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Nijmegen. Een portiekflat in Nijmegen komt het meest (32%) voor. Daarna komt een eengezinswoning met 30% het meest voor.

Gezinssamenstelling Nijmegen

In Nijmegen wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Nijmegen

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Nijmegen (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Nijmegen
Binnenring: Nederland

Nijmegen waar ligt dat?

Woningen te koop Nijmegen

Wil je een huis kopen in Nijmegen? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Nijmegen . Er staan momenteel 539 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Nijmegen alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Nijmegen.

Bekijk hier alle koopwoningen in Nijmegen. Zoek je huurwoning in Nijmegen? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Nijmegen

Starterswoningen in Nijmegen zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Nijmegen zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Nijmegen zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Nijmegen? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Nijmegen

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Nijmegen is 3.892 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.638 euro).

Leeftijden Nijmegen

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Nijmegen vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Nijmegen

De gemeente Nijmegen telt 2 plaatsen.

Lent Nijmegen

Alle wijken van Nijmegen

Nijmegen bestaat uit 10 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.