Alle woningmarktinfo Nijmegen in gemeente Nijmegen

Informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Nijmegen

Een eerste blik op Nijmegen

Nijmegen is een plaats in de gemeente Nijmegen. Deze plaats telt volgens het CBS 176.745 inwoners. Momenteel staan er 337 woningen te koop en zijn er recent 695 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Nijmegen. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 422.783 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 337
Woningen recent verkocht 695
Gemiddelde vraagprijs € 422.783
Percentage gezinnen met kinderen 27%

Verkoopduur woningen in Nijmegen

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Nijmegen is 18 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Nijmegen moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Nijmegen.

Woningen recent verkocht in Nijmegen

Er zijn recent 695 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Nijmegen. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Nijmegen.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Nijmegen. Een portiekflat in Nijmegen komt het meest (34%) voor. Daarna komt een eengezinswoning met 27% het meest voor.

Gezinssamenstelling Nijmegen

In Nijmegen wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Nijmegen

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Nijmegen (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Nijmegen
Binnenring: Nederland

Woningen te koop in Nijmegen

Wil je een huis kopen in Nijmegen? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Nijmegen . Er staan momenteel 337 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Nijmegen alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Nijmegen.

Zoek je huurwoning in Nijmegen? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen in Nijmegen.

Huizenprijzen in Nijmegen

Starterswoningen in Nijmegen zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Nijmegen zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Nijmegen zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Nijmegen? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Nijmegen

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Nijmegen is 3.706 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.407 euro).

Leeftijden Nijmegen

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Nijmegen vergeleken met de rest van Nederland.

Alle wijken van Nijmegen

Nijmegen bestaat uit 10 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.

Instellingen zijn opgeslagen