Huizenprijzen en de huizenmarkt in Nijmegen

Begrijp de huizenprijzen in Nijmegen met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in Nijmegen

Nijmegen is een plaats in de gemeente Nijmegen. Deze plaats telt volgens het CBS 176.745 inwoners. Momenteel staan er 267 woningen te koop en zijn er recent 494 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Nijmegen. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 442.931 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 267
Woningen recent verkocht 494
Gemiddelde vraagprijs € 442.931
Percentage gezinnen met kinderen 27%

Verkoopduur woningen in Nijmegen

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Nijmegen is 17 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Nijmegen moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Nijmegen.

Woningen recent verkocht in Nijmegen

Er zijn recent 494 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Nijmegen. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Nijmegen.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Nijmegen. Een portiekflat in Nijmegen komt het meest (33%) voor. Daarna komt een eengezinswoning met 30% het meest voor.

Gezinssamenstelling Nijmegen

In Nijmegen wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Nijmegen

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Nijmegen (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in Nijmegen

Starterswoningen in Nijmegen zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Nijmegen zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Nijmegen zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in Nijmegen? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop Nijmegen

Wil je een huis kopen in Nijmegen? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Nijmegen . Er staan momenteel 267 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Nijmegen alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Nijmegen.

Bekijk alle koopwoningen in Nijmegen. Zoek je huurwoning in Nijmegen? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Nijmegen

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Nijmegen is 3.898 euro. Dit is een lichte stijging vergeleken met vorige jaar (3.887 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Nijmegen

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Nijmegen vergeleken met de rest van Nederland.

Wijken van Nijmegen

Nijmegen bestaat uit 10 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.