Huizenmarkt Brakkenstein in Nijmegen (maart 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Brakkenstein

Woningmarkt Brakkenstein

Brakkenstein is een buurt in de wijk Nijmegen-Zuid en plaats Nijmegen binnen de gemeente Nijmegen. Deze buurt telt volgens het CBS 23.665 inwoners. Momenteel staan er 12 woningen te koop en zijn er recent 18 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Brakkenstein. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 461.776 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 12
Woningen recent verkocht 18
Gemiddelde vraagprijs € 461.776
Percentage gezinnen met kinderen 23%

Verkoopduur woningen in Brakkenstein

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Brakkenstein is 22 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Brakkenstein moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Brakkenstein.

Woningen recent verkocht in Brakkenstein

Er zijn recent 18 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Brakkenstein. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Brakkenstein.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Brakkenstein. Een eengezinswoning in Brakkenstein komt het meest (49%) voor. Daarna komt een portiekflat met 20% het meest voor.

Gezinssamenstelling Brakkenstein

In Brakkenstein wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Brakkenstein

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Brakkenstein (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Brakkenstein
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Brakkenstein

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Brakkenstein vergeleken met de Nijmegen en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Brakkenstein waar ligt dat?

Woningen te koop Brakkenstein

Wil je een huis kopen in Brakkenstein? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Brakkenstein . Er staan momenteel 12 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Brakkenstein alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Brakkenstein.

Bekijk hier alle koopwoningen in Brakkenstein. Zoek je huurwoning in Brakkenstein? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Brakkenstein

Starterswoningen in Brakkenstein zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Brakkenstein zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Brakkenstein zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Brakkenstein? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Brakkenstein

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Brakkenstein is 4.073 euro. Dit is een lichte stijging vergeleken met vorige jaar (4.037 euro).

Leeftijden Brakkenstein

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Brakkenstein vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten rondom Brakkenstein

Hip of juist landelijk wonen? Ontdek ook de buurten rondom Brakkenstein. De buurt zelf valt binnen de wijk Nijmegen-Zuid in de gemeente Nijmegen.

Hatertse Hei Grootstal Hatert Brakkenstein

Alle straten van Brakkenstein

Brakkenstein bestaat uit 48 straten. Voor elke straat hebben wij informatie over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende straten voor meer informatie.