Huizenmarkt Schildwolde in Schildwolde (januari 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Schildwolde

Woningmarkt Schildwolde

Schildwolde is een buurt in de wijk Schildwolde en plaats Schildwolde binnen de gemeente Midden-Groningen. Deze buurt telt volgens het CBS 1.730 inwoners. Momenteel staan er 5 woningen te koop en zijn er recent 5 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Schildwolde. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 333.903 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 5
Woningen recent verkocht 5
Gemiddelde vraagprijs € 333.903
Percentage gezinnen met kinderen 42%

Verkoopduur woningen in Schildwolde

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Schildwolde is 51 dagen. Dit is langer vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Schildwolde kan je mogelijk met een wat lager bod doen dan de vraagprijs.

Woningen recent verkocht in Schildwolde

Er zijn recent 5 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Schildwolde. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Schildwolde.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Schildwolde. Een eengezinswoning in Schildwolde komt het meest (79%) voor. Daarna komt een woonboerderij met 7% het meest voor.

Gezinssamenstelling Schildwolde

In Schildwolde wonen relatief veel gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Schildwolde

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Schildwolde (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Schildwolde
Binnenring: Nederland

Schildwolde waar ligt dat?

Woningen te koop Schildwolde

Wil je een huis kopen in Schildwolde? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Schildwolde . Er staan momenteel 5 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Schildwolde alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Schildwolde.

Bekijk hier alle koopwoningen in Schildwolde. Zoek je huurwoning in Schildwolde? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Schildwolde

Starterswoningen in Schildwolde zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Schildwolde zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Schildwolde zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Schildwolde? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Schildwolde

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Schildwolde is 2.369 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.011 euro).

Leeftijden Schildwolde

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Schildwolde vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten rondom Schildwolde

Hip of juist landelijk wonen? Ontdek ook de buurten rondom Schildwolde. De buurt zelf valt binnen de wijk Schildwolde in de gemeente Midden-Groningen.

Schildwolde Schildwolde Natuurgebied Schildwolde Buitengebied

Alle straten van Schildwolde

Schildwolde bestaat uit 26 straten. Voor elke straat hebben wij informatie over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende straten voor meer informatie.