Huizenmarkt Jekerkwartier in Maastricht (januari 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Jekerkwartier

Woningmarkt Jekerkwartier

Jekerkwartier is een buurt in de wijk Centrum en plaats Maastricht binnen de gemeente Maastricht. Deze buurt telt volgens het CBS 18.755 inwoners. Momenteel staan er 8 woningen te koop en is er recent 1 woning verkocht of verkocht onder voorbehoud in Jekerkwartier. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 902.880 euro. Dit is boven gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 8
Woningen recent verkocht 1
Gemiddelde vraagprijs € 902.880
Percentage gezinnen met kinderen 7%

Verkoopduur woningen in Jekerkwartier

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Jekerkwartier is 24 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Jekerkwartier moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Jekerkwartier.

Woningen recent verkocht in Jekerkwartier

Er is recent 1 woning verkocht of verkocht onder voorbehoud in Jekerkwartier. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Jekerkwartier.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Jekerkwartier. Een herenhuis in Jekerkwartier komt het meest (19%) voor. Daarna komt een portiekflat met 19% het meest voor.

Gezinssamenstelling Jekerkwartier

In Jekerkwartier wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Jekerkwartier

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Jekerkwartier (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Jekerkwartier
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Jekerkwartier

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Jekerkwartier vergeleken met de Maastricht en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Jekerkwartier waar ligt dat?

Woningen te koop Jekerkwartier

Wil je een huis kopen in Jekerkwartier? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Jekerkwartier . Er staan momenteel 8 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Jekerkwartier alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Jekerkwartier.

Bekijk hier alle koopwoningen in Jekerkwartier. Zoek je huurwoning in Jekerkwartier? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Jekerkwartier

Starterswoningen in Jekerkwartier zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Jekerkwartier zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Jekerkwartier zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Jekerkwartier? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Jekerkwartier

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Jekerkwartier is 4.997 euro. Dit is een daling vergeleken met vorige jaar (5.729 euro).

Leeftijden Jekerkwartier

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Jekerkwartier vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten rondom Jekerkwartier

Hip of juist landelijk wonen? Ontdek ook de buurten rondom Jekerkwartier. De buurt zelf valt binnen de wijk Centrum in de gemeente Maastricht.

Binnenstad Jekerkwartier Kommelkwartier Statenkwartier Boschstraatkwartier Sint Maartenspoort Wyck

Alle straten van Jekerkwartier

Jekerkwartier bestaat uit 46 straten. Voor elke straat hebben wij informatie over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende straten voor meer informatie.