De Huizenmarkt gemeente Maastricht (maart 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Maastricht

Woningmarkt Maastricht

Maastricht is een gemeente in de provincie Limburg. Deze gemeente telt volgens het CBS 122.710 inwoners. Momenteel staan er 271 woningen te koop en zijn er recent 546 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Maastricht. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland. De gemiddelde WOZ-waarde van Amsterdam in 2021 is € 263.791.

Woningen te koop 271
Woningen recent verkocht 546
Gemiddelde vraagprijs € 441.047
Gemiddelde WOZ-waarde (2021) € 263.791
Percentage gezinnen met kinderen 22%

Verkoopduur woningen in Maastricht

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Maastricht is 16 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Maastricht moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Maastricht.

Woningen recent verkocht in Maastricht

Er zijn recent 546 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Maastricht. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Maastricht.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Maastricht. Een eengezinswoning in Maastricht komt het meest (34%) voor. Daarna komt een portiekflat met 27% het meest voor.

Gezinssamenstelling Maastricht

In Maastricht wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Maastricht

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Maastricht (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Maastricht
Binnenring: Nederland

Maastricht waar ligt dat?

Woningen te koop Maastricht

Wil je een huis kopen in Maastricht? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Maastricht . Er staan momenteel 271 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Maastricht alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Maastricht.

Bekijk hier alle koopwoningen in Maastricht. Zoek je huurwoning in Maastricht? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Maastricht

Starterswoningen in Maastricht zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Maastricht zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Maastricht zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Maastricht? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Maastricht

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Maastricht is 3.181 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.023 euro).

Leeftijden Maastricht

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Maastricht vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Maastricht

De gemeente Maastricht telt 1 plaats.

Maastricht

Alle wijken van Maastricht

Maastricht bestaat uit 7 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.