Huizenprijzen en de huizenmarkt in Maastricht

Begrijp de huizenprijzen in Maastricht met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in Maastricht

Maastricht is een plaats in de gemeente Maastricht. Deze plaats telt volgens het CBS 122.710 inwoners. Momenteel staan er 184 woningen te koop en zijn er recent 436 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Maastricht. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 440.693 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 184
Woningen recent verkocht 436
Gemiddelde vraagprijs € 440.693
Percentage gezinnen met kinderen 22%

Verkoopduur woningen in Maastricht

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Maastricht is 17 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Maastricht moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Maastricht.

Woningen recent verkocht in Maastricht

Er zijn recent 436 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Maastricht. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Maastricht.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Maastricht. Een eengezinswoning in Maastricht komt het meest (35%) voor. Daarna komt een portiekflat met 26% het meest voor.

Gezinssamenstelling Maastricht

In Maastricht wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Maastricht

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Maastricht (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in Maastricht

Starterswoningen in Maastricht zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Maastricht zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Maastricht zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in Maastricht? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop Maastricht

Wil je een huis kopen in Maastricht? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Maastricht . Er staan momenteel 184 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Maastricht alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Maastricht.

Bekijk alle koopwoningen in Maastricht. Zoek je huurwoning in Maastricht? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Maastricht

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Maastricht is 3.306 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.104 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Maastricht

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Maastricht vergeleken met de rest van Nederland.

Wijken van Maastricht

Maastricht bestaat uit 7 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.