Huizenprijzen en de huizenmarkt Schieringen in Leeuwarden

Begrijp de huizenprijzen in Schieringen Leeuwarden met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in Schieringen Leeuwarden

Schieringen is een buurt in de wijk Heechterp & Schieringen en plaats Leeuwarden binnen de gemeente Leeuwarden. Deze buurt telt volgens het CBS 3.660 inwoners. Momenteel staan er 3 woningen te koop en zijn er recent 4 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Schieringen. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 197.378 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 3
Woningen recent verkocht 4
Gemiddelde vraagprijs € 197.378
Percentage gezinnen met kinderen 21%

Verkoopduur woningen in Schieringen

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Schieringen is 19 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Schieringen moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Schieringen.

Woningen recent verkocht in Schieringen

Er zijn recent 4 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Schieringen. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Schieringen.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Schieringen. Een eengezinswoning in Schieringen komt het meest (32%) voor. Daarna komt een portiekflat met 31% het meest voor.

Gezinssamenstelling Schieringen

In Schieringen wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Schieringen

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Schieringen (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Veiligheid en misdaadcijfers Schieringen

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Schieringen vergeleken met de Leeuwarden en Nederland.

Huizenprijzen in Schieringen Leeuwarden

Starterswoningen in Schieringen Leeuwarden zijn goed te vinden. Woningen in het middensegment in Schieringen Leeuwarden zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Schieringen Leeuwarden zijn slechts beperkt beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in Schieringen Leeuwarden? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop Schieringen Leeuwarden

Wil je een huis kopen in Schieringen Leeuwarden? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Schieringen Leeuwarden . Er staan momenteel 3 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Schieringen alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Schieringen.

Bekijk alle koopwoningen in Schieringen Leeuwarden. Zoek je huurwoning in Schieringen Leeuwarden? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Schieringen

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Schieringen is 2.314 euro. Dit is een daling vergeleken met vorige jaar (2.459 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Schieringen

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Schieringen vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten rondom Schieringen

Hip of juist landelijk wonen? Ontdek ook de buurten rondom Schieringen. De buurt zelf valt binnen de wijk Heechterp & Schieringen in de gemeente Leeuwarden.

Heechterp Schieringen De Centrale

Alle straten van Schieringen

Schieringen bestaat uit 26 straten. Voor elke straat hebben wij informatie over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende straten voor meer informatie.