Alle woningmarktinfo Hengevelde

Informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Hengevelde

Een eerste blik op Hengevelde

Hengevelde is een buurt in de gemeente Hof van Twente. Deze buurt telt volgens het CBS 3.350 inwoners. Momenteel staat er 1 woning te koop en zijn er recent 16 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Hengevelde. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 471.971 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 1
Woningen recent verkocht 16
Gemiddelde vraagprijs € 471.971
Percentage gezinnen met kinderen 44%

Verkoopduur woningen in Hengevelde

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Hengevelde is 38 dagen. Dit is langer vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Hengevelde kan je mogelijk met een wat lager bod doen dan de vraagprijs.

Woningen recent verkocht in Hengevelde

Er zijn recent 16 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Hengevelde. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Hengevelde.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Hengevelde. Een eengezinswoning in Hengevelde komt het meest (85%) voor. Daarna komt een bungalow met 5% het meest voor.

Gezinssamenstelling Hengevelde

In Hengevelde wonen relatief veel gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Hengevelde

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Hengevelde (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Hengevelde
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Hengevelde

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Hengevelde vergeleken met de Hof van Twente en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Woningen te koop in Hengevelde

Wil je een huis kopen in Hengevelde? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Hengevelde . Er staat momenteel 1 woning te koop. We geven bij elke huis te koop in Hengevelde alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Hengevelde.

Zoek je huurwoning in Hengevelde? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen in Hengevelde.

Huizenprijzen in Hengevelde

Starterswoningen in Hengevelde zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Hengevelde zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Hengevelde zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Hengevelde? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Hengevelde

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Hengevelde is 2.962 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.541 euro).

Leeftijden Hengevelde

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Hengevelde vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten rondom Hengevelde

Hip of juist landelijk wonen? Ontdek ook de buurten rondom Hengevelde. De buurt zelf valt binnen de wijk Hengevelde in de gemeente Hof van Twente.

Hengevelde Verspreide huizen Hengevelde Verspreide huizen Deldeneresch Verspreide huizen Deldenerbroek Verspreide huizen Azelo Verspreide huizen Zeldam

Alle straten van Hengevelde

Hengevelde bestaat uit 35 straten. Voor elke straat hebben wij informatie over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende straten voor meer informatie.

Instellingen zijn opgeslagen