logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt in gemeente Hilvarenbeek

Begrijp de huizenprijzen in gemeente Hilvarenbeek met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in gemeente Hilvarenbeek

Hilvarenbeek is een gemeente in de provincie Noord-Brabant. Deze gemeente telt volgens het CBS 15.949 inwoners. Momenteel staan er 44 woningen te koop en zijn er recent 73 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Hilvarenbeek. Dit is boven gemiddeld vergeleken met Nederland. De gemiddelde WOZ-waarde van Amsterdam in 2020 is € 345.169.

Woningen te koop 44
Woningen recent verkocht 73
Gemiddelde vraagprijs € 593.257
Gemiddelde WOZ-waarde (2020) € 345.169
Percentage gezinnen met kinderen 35%

Verkoopduur woningen in Hilvarenbeek

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Hilvarenbeek is 29 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Hilvarenbeek moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Hilvarenbeek.

Woningen recent verkocht in Hilvarenbeek

Er zijn recent 73 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Hilvarenbeek. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Hilvarenbeek.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Hilvarenbeek. Een eengezinswoning in Hilvarenbeek komt het meest (73%) voor. Daarna komt een villa met 6% het meest voor.

Gezinssamenstelling Hilvarenbeek

In Hilvarenbeek wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Hilvarenbeek

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Hilvarenbeek (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in gemeente Hilvarenbeek

Starterswoningen in gemeente Hilvarenbeek zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in gemeente Hilvarenbeek zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in gemeente Hilvarenbeek zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in gemeente Hilvarenbeek? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop gemeente Hilvarenbeek

Wil je een huis kopen in gemeente Hilvarenbeek? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in gemeente Hilvarenbeek . Er staan momenteel 44 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Hilvarenbeek alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Hilvarenbeek.

Bekijk alle koopwoningen in gemeente Hilvarenbeek. Zoek je huurwoning in gemeente Hilvarenbeek? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Hilvarenbeek

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Hilvarenbeek is 3.837 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.552 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Hilvarenbeek

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Hilvarenbeek vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Hilvarenbeek

De gemeente Hilvarenbeek telt 5 plaatsen.

Biest-Houtakker Diessen Esbeek Haghorst Hilvarenbeek

Wijken van Hilvarenbeek

Hilvarenbeek bestaat uit 5 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.