Burgwal

Alle informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Burgwal

Een eerste blik op Burgwal

Burgwal is een buurt in de gemeente Haarlem. Deze buurt telt volgens het CBS 13.880 inwoners. Momenteel staan er 9 woningen te koop en zijn er recent 32 woningen verkocht of verkocht onder voorboud in Burgwal. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 501.523 euro. Dit is gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 9
Woningen recent verkocht 32
Gemiddelde vraagprijs € 501.523
Percentage gezinnen met kinderen 16%

Verkoopduur woningen in Burgwal

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Burgwal is 25 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Burgwal moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Burgwal.

Woningen recent verkocht in Burgwal

Er zijn recent 32 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Burgwal. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Burgwal.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Burgwal. Een portiekflat in Burgwal komt het meest (28%) voor. Daarna komt een bovenwoning met 27% het meest voor.

Gezinssamenstelling Burgwal

In Burgwal wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Burgwal

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Burgwal (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Burgwal
Binnenring: Nederland

Woningen te koop in Burgwal

Wil je een huis kopen in Burgwal? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Burgwal . Er staan momenteel 9 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Burgwal alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Burgwal.

Zoek je huurwoning in Burgwal? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen in Burgwal.

Huizenprijzen in Burgwal

Starterswoningen in Burgwal zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Burgwal zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Burgwal zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Burgwal? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Burgwal

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Burgwal is 4.808 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (4.496 euro). De huidige gemiddelde m2 prijs van woningen in Burgwal is hoger vergeleken met het gemiddelde van Nederland.

Leeftijden Burgwal

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Burgwal vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten rondom Burgwal

Hip of juist landelijk wonen? Ontdek ook de buurten rondom Burgwal. De buurt zelf valt binnen de wijk Oude Stad in de gemeente Haarlem.

Stationsbuurt Binnenstad Bakenes Burgwal Vijfhoek Heiliglanden

Alle straten van Burgwal

Burgwal bestaat uit 38 straten. Voor elke straat hebben wij informatie over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende straten voor meer informatie.

Instellingen zijn opgeslagen