Alle woningmarktinfo Gemeente Haarlem

Informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Haarlem

Een eerste blik op Haarlem

Haarlem is een gemeente in de provincie Noord-Holland. Deze gemeente telt volgens het CBS 154.165 inwoners. Momenteel staan er 454 woningen te koop en zijn er recent 1.007 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Haarlem. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 454
Woningen recent verkocht 1.007
Gemiddelde vraagprijs € 529.243
Percentage gezinnen met kinderen 32%

Verkoopduur woningen in Haarlem

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Haarlem is 14 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Haarlem moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Haarlem.

Woningen recent verkocht in Haarlem

Er zijn recent 1.007 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Haarlem. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Haarlem.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Haarlem. Een eengezinswoning in Haarlem komt het meest (28%) voor. Daarna komt een portiekflat met 28% het meest voor.

Gezinssamenstelling Haarlem

In Haarlem wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Haarlem

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Haarlem (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Haarlem
Binnenring: Nederland

Woningen te koop in Haarlem

Wil je een huis kopen in Haarlem? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Haarlem . Er staan momenteel 454 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Haarlem alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Haarlem.

Zoek je huurwoning in Haarlem? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen in Haarlem.

Huizenprijzen in Haarlem

Starterswoningen in Haarlem zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Haarlem zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Haarlem zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Haarlem? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Haarlem

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Haarlem is 5.070 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (4.565 euro).

Leeftijden Haarlem

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Haarlem vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Haarlem

De gemeente Haarlem telt 2 plaatsen.

Haarlem Spaarndam gem. Haarlem

Alle wijken van Haarlem

Haarlem bestaat uit 20 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.

Instellingen zijn opgeslagen