logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt in gemeente Haarlem

Begrijp de huizenprijzen in gemeente Haarlem met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in gemeente Haarlem

Haarlem is een gemeente in de provincie Noord-Holland. Deze gemeente telt volgens het CBS 165.396 inwoners. Momenteel staan er 347 woningen te koop en zijn er recent 929 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Haarlem. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland. De gemiddelde WOZ-waarde van Amsterdam in 2021 is € 418.601.

Woningen te koop 347
Woningen recent verkocht 929
Gemiddelde vraagprijs € 591.472
Gemiddelde WOZ-waarde (2021) € 418.601
Percentage gezinnen met kinderen 32%

Verkoopduur woningen in Haarlem

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Haarlem is 14 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Haarlem moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Haarlem.

Woningen recent verkocht in Haarlem

Er zijn recent 929 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Haarlem. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Haarlem.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Haarlem. Een eengezinswoning in Haarlem komt het meest (30%) voor. Daarna komt een portiekflat met 26% het meest voor.

Gezinssamenstelling Haarlem

In Haarlem wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Haarlem

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Haarlem (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in gemeente Haarlem

Starterswoningen in gemeente Haarlem zijn moeilijk te vinden. Woningen in het middensegment in gemeente Haarlem zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in gemeente Haarlem zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in gemeente Haarlem? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop gemeente Haarlem

Wil je een huis kopen in gemeente Haarlem? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in gemeente Haarlem . Er staan momenteel 347 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Haarlem alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Haarlem.

Bekijk alle koopwoningen in gemeente Haarlem. Zoek je huurwoning in gemeente Haarlem? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Haarlem

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Haarlem is 5.498 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (5.187 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Haarlem

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Haarlem vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Haarlem

De gemeente Haarlem telt 2 plaatsen.

Haarlem Spaarndam gem. Haarlem

Wijken van Haarlem

Haarlem bestaat uit 21 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.