De Huizenmarkt in Haarlem (februari 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Haarlem

Woningmarkt Haarlem

Haarlem is een plaats in de gemeente Haarlem. Deze plaats telt volgens het CBS 154.165 inwoners. Momenteel staan er 626 woningen te koop en zijn er recent 938 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Haarlem. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 557.486 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 626
Woningen recent verkocht 938
Gemiddelde vraagprijs € 557.486
Percentage gezinnen met kinderen 32%

Verkoopduur woningen in Haarlem

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Haarlem is 14 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Haarlem moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Haarlem.

Woningen recent verkocht in Haarlem

Er zijn recent 938 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Haarlem. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Haarlem.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Haarlem. Een eengezinswoning in Haarlem komt het meest (29%) voor. Daarna komt een portiekflat met 27% het meest voor.

Gezinssamenstelling Haarlem

In Haarlem wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Haarlem

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Haarlem (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Haarlem
Binnenring: Nederland

Haarlem waar ligt dat?

Woningen te koop Haarlem

Wil je een huis kopen in Haarlem? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Haarlem . Er staan momenteel 626 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Haarlem alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Haarlem.

Bekijk hier alle koopwoningen in Haarlem. Zoek je huurwoning in Haarlem? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Haarlem

Starterswoningen in Haarlem zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Haarlem zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Haarlem zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Haarlem? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Haarlem

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Haarlem is 5.191 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (4.976 euro).

Leeftijden Haarlem

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Haarlem vergeleken met de rest van Nederland.

Alle wijken van Haarlem

Haarlem bestaat uit 20 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.