logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt in Haarlem

Begrijp de huizenprijzen in Haarlem met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in Haarlem

Haarlem is een plaats in de gemeente Haarlem. Deze plaats telt volgens het CBS 165.396 inwoners. Momenteel staan er 419 woningen te koop en zijn er recent 1.025 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Haarlem. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 591.324 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 419
Woningen recent verkocht 1.025
Gemiddelde vraagprijs € 591.324
Percentage gezinnen met kinderen 32%

Verkoopduur woningen in Haarlem

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Haarlem is 14 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Haarlem moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Haarlem.

Woningen recent verkocht in Haarlem

Er zijn recent 1.025 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Haarlem. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Haarlem.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Haarlem. Een eengezinswoning in Haarlem komt het meest (30%) voor. Daarna komt een portiekflat met 26% het meest voor.

Gezinssamenstelling Haarlem

In Haarlem wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Haarlem

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Haarlem (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in Haarlem

Starterswoningen in Haarlem zijn moeilijk te vinden. Woningen in het middensegment in Haarlem zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Haarlem zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in Haarlem? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop Haarlem

Wil je een huis kopen in Haarlem? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Haarlem . Er staan momenteel 419 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Haarlem alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Haarlem.

Bekijk alle koopwoningen in Haarlem. Zoek je huurwoning in Haarlem? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Haarlem

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Haarlem is 5.497 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (5.184 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Haarlem

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Haarlem vergeleken met de rest van Nederland.

Wijken van Haarlem

Haarlem bestaat uit 21 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.