Binnenstad

Alle informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Binnenstad

Een eerste blik op Binnenstad

Binnenstad is een buurt in de gemeente Eindhoven. Deze buurt telt volgens het CBS 8.975 inwoners. Momenteel staan er 24 woningen te koop en zijn er recent 14 woningen verkocht of verkocht onder voorboud in Binnenstad. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 545.568 euro. Dit is boven gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 24
Woningen recent verkocht 14
Gemiddelde vraagprijs € 545.568
Percentage gezinnen met kinderen 7%

Verkoopduur woningen in Binnenstad

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Binnenstad is 44 dagen. Dit is gelijk of nagenoeg gelijk vergeleken met de rest van Nederland. Een bod doen op huis in Binnenstad kan je waarschijnlijk regelijk gelijk doen op vraagprijs.

Woningen recent verkocht in Binnenstad

Er zijn recent 14 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Binnenstad. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Binnenstad.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Binnenstad. Een portiekflat in Binnenstad komt het meest (62%) voor. Daarna komt een galerijflat met 24% het meest voor.

Gezinssamenstelling Binnenstad

In Binnenstad wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Binnenstad

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Binnenstad (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Binnenstad
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Binnenstad

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Binnenstad vergeleken met de Eindhoven en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Woningen te koop in Binnenstad

Wil je een huis kopen in Binnenstad? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Binnenstad. Er staan momenteel 24 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Binnenstad alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Binnenstad.

Huizenprijzen in Binnenstad

Starterswoningen in Binnenstad zijn redelijk te vinden. Woningen in het middensegment in Binnenstad zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Binnenstad zijn redelijk beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Binnenstad? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Binnenstad

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Binnenstad is 4.039 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.838 euro). De huidige gemiddelde m2 prijs van woningen in Binnenstad is hoger vergeleken met het gemiddelde van Nederland.

Leeftijden Binnenstad

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Binnenstad vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten rondom Binnenstad

Hip of juist landelijk wonen? Ontdek ook de buurten rondom Binnenstad. De buurt zelf valt binnen de wijk Stadsdeel Centrum in de gemeente Eindhoven.

Binnenstad Bergen Witte Dame Fellenoord TU-terrein

Alle straten van Binnenstad

Binnenstad bestaat uit 58 straten. Voor elke straat hebben wij informatie over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende straten voor meer informatie.

Instellingen zijn opgeslagen