Huizenprijzen en de huizenmarkt in gemeente Echt-Susteren

Begrijp de huizenprijzen in gemeente Echt-Susteren met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in gemeente Echt-Susteren

Echt-Susteren is een gemeente in de provincie Limburg. Deze gemeente telt volgens het CBS 31.775 inwoners. Momenteel staan er 66 woningen te koop en zijn er recent 135 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Echt-Susteren. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland. De gemiddelde WOZ-waarde van Amsterdam in 2021 is € 253.403.

Woningen te koop 66
Woningen recent verkocht 135
Gemiddelde vraagprijs € 394.175
Gemiddelde WOZ-waarde (2021) € 253.403
Percentage gezinnen met kinderen 34%

Verkoopduur woningen in Echt-Susteren

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Echt-Susteren is 29 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Echt-Susteren moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Echt-Susteren.

Woningen recent verkocht in Echt-Susteren

Er zijn recent 135 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Echt-Susteren. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Echt-Susteren.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Echt-Susteren. Een eengezinswoning in Echt-Susteren komt het meest (66%) voor. Daarna komt een portiekflat met 9% het meest voor.

Gezinssamenstelling Echt-Susteren

In Echt-Susteren wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Echt-Susteren

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Echt-Susteren (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in gemeente Echt-Susteren

Starterswoningen in gemeente Echt-Susteren zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in gemeente Echt-Susteren zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in gemeente Echt-Susteren zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in gemeente Echt-Susteren? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop gemeente Echt-Susteren

Wil je een huis kopen in gemeente Echt-Susteren? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in gemeente Echt-Susteren . Er staan momenteel 66 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Echt-Susteren alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Echt-Susteren.

Bekijk alle koopwoningen in gemeente Echt-Susteren. Zoek je huurwoning in gemeente Echt-Susteren? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Echt-Susteren

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Echt-Susteren is 2.549 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.353 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Echt-Susteren

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Echt-Susteren vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Echt-Susteren

De gemeente Echt-Susteren telt 7 plaatsen.

Echt Koningsbosch Maria Hoop Nieuwstadt Roosteren Sint Joost Susteren

Wijken van Echt-Susteren

Echt-Susteren bestaat uit 11 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.