Huizenprijzen en de huizenmarkt in Echt

Begrijp de huizenprijzen in Echt met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in Echt

Echt is een plaats in de gemeente Echt-Susteren. Deze plaats telt volgens het CBS 31.775 inwoners. Momenteel staan er 28 woningen te koop en zijn er recent 54 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Echt. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 335.387 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 28
Woningen recent verkocht 54
Gemiddelde vraagprijs € 335.387
Percentage gezinnen met kinderen 34%

Verkoopduur woningen in Echt

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Echt is 27 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Echt moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Echt.

Woningen recent verkocht in Echt

Er zijn recent 54 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Echt. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Echt.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Echt. Een eengezinswoning in Echt komt het meest (55%) voor. Daarna komt een portiekflat met 16% het meest voor.

Gezinssamenstelling Echt

In Echt wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Echt

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Echt (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in Echt

Starterswoningen in Echt zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Echt zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Echt zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in Echt? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop Echt

Wil je een huis kopen in Echt? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Echt . Er staan momenteel 28 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Echt alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Echt.

Bekijk alle koopwoningen in Echt. Zoek je huurwoning in Echt? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Echt

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Echt is 2.596 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.441 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Echt

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Echt vergeleken met de rest van Nederland.

Wijken van Echt

Echt bestaat uit 11 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.