Huizenmarkt Afferden in Afferden (maart 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Afferden

Woningmarkt Afferden

Afferden is een buurt in de wijk Afferden en plaats Afferden binnen de gemeente Druten. Deze buurt telt volgens het CBS 1.675 inwoners. Momenteel staan er 5 woningen te koop en zijn er recent 8 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Afferden. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 506.230 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 5
Woningen recent verkocht 8
Gemiddelde vraagprijs € 506.230
Percentage gezinnen met kinderen 43%

Verkoopduur woningen in Afferden

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Afferden is 25 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Afferden moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Afferden.

Woningen recent verkocht in Afferden

Er zijn recent 8 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Afferden. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Afferden.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Afferden. Een eengezinswoning in Afferden komt het meest (82%) voor. Daarna komt een woonboerderij met 7% het meest voor.

Gezinssamenstelling Afferden

In Afferden wonen relatief veel gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Afferden

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Afferden (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Afferden
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Afferden

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Afferden vergeleken met de Druten en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Afferden waar ligt dat?

Woningen te koop Afferden

Wil je een huis kopen in Afferden? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Afferden . Er staan momenteel 5 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Afferden alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Afferden.

Bekijk hier alle koopwoningen in Afferden. Zoek je huurwoning in Afferden? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Afferden

Starterswoningen in Afferden zijn moeilijk te vinden. Woningen in het middensegment in Afferden zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Afferden zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Afferden? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Afferden

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Afferden is 3.065 euro. Dit is een daling vergeleken met vorige jaar (3.479 euro).

Leeftijden Afferden

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Afferden vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten rondom Afferden

Hip of juist landelijk wonen? Ontdek ook de buurten rondom Afferden. De buurt zelf valt binnen de wijk Afferden in de gemeente Druten.

Afferden Afferden Buitengebied

Alle straten van Afferden

Afferden bestaat uit 23 straten. Voor elke straat hebben wij informatie over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende straten voor meer informatie.