logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt in gemeente Doetinchem

Begrijp de huizenprijzen in gemeente Doetinchem met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in gemeente Doetinchem

Doetinchem is een gemeente in de provincie Gelderland. Deze gemeente telt volgens het CBS 59.195 inwoners. Momenteel staan er 76 woningen te koop en zijn er recent 227 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Doetinchem. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland. De gemiddelde WOZ-waarde van Amsterdam in 2021 is € 302.011.

Woningen te koop 76
Woningen recent verkocht 227
Gemiddelde vraagprijs € 403.594
Gemiddelde WOZ-waarde (2021) € 302.011
Percentage gezinnen met kinderen 33%

Verkoopduur woningen in Doetinchem

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Doetinchem is 18 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Doetinchem moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Doetinchem.

Woningen recent verkocht in Doetinchem

Er zijn recent 227 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Doetinchem. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Doetinchem.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Doetinchem. Een eengezinswoning in Doetinchem komt het meest (58%) voor. Daarna komt een portiekflat met 18% het meest voor.

Gezinssamenstelling Doetinchem

In Doetinchem wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Doetinchem

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Doetinchem (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in gemeente Doetinchem

Starterswoningen in gemeente Doetinchem zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in gemeente Doetinchem zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in gemeente Doetinchem zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in gemeente Doetinchem? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop gemeente Doetinchem

Wil je een huis kopen in gemeente Doetinchem? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in gemeente Doetinchem . Er staan momenteel 76 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Doetinchem alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Doetinchem.

Bekijk alle koopwoningen in gemeente Doetinchem. Zoek je huurwoning in gemeente Doetinchem? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Doetinchem

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Doetinchem is 3.163 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.029 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Doetinchem

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Doetinchem vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Doetinchem

De gemeente Doetinchem telt 3 plaatsen.

Doetinchem Gaanderen Wehl

Wijken van Doetinchem

Doetinchem bestaat uit 11 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.