Gemeente Doetinchem

Alle informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Doetinchem

Een eerste blik op Doetinchem

Doetinchem is een gemeente in de provincie Gelderland. Deze gemeente telt volgens het CBS 57.375 inwoners. Momenteel staan er 116 woningen te koop en zijn er recent 466 woningen verkocht of verkocht onder voorboud in Doetinchem. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 359.466 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 116
Woningen recent verkocht 466
Gemiddelde vraagprijs € 359.466
Percentage gezinnen met kinderen 32%

Verkoopduur woningen in Doetinchem

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Doetinchem is 38 dagen. Dit is gelijk of nagenoeg gelijk vergeleken met de rest van Nederland. Een bod doen op huis in Doetinchem kan je waarschijnlijk regelijk gelijk doen op vraagprijs.

Woningen recent verkocht in Doetinchem

Er zijn recent 466 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Doetinchem. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Doetinchem.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Doetinchem. Een eengezinswoning in Doetinchem komt het meest (52%) voor. Daarna komt een portiekflat met 22% het meest voor.

Gezinssamenstelling Doetinchem

In Doetinchem wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Doetinchem

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Doetinchem (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Doetinchem
Binnenring: Nederland

Woningen te koop in Doetinchem

Wil je een huis kopen in Doetinchem? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Doetinchem . Er staan momenteel 116 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Doetinchem alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Doetinchem.

Zoek je huurwoning in Doetinchem? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen in Doetinchem.

Huizenprijzen in Doetinchem

Starterswoningen in Doetinchem zijn redelijk te vinden. Woningen in het middensegment in Doetinchem zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Doetinchem zijn redelijk beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Doetinchem? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Doetinchem

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Doetinchem is 2.298 euro. Dit is een stijging vergeleken met vorige jaar (2.223 euro). De huidige gemiddelde m2 prijs van woningen in Doetinchem is lager vergeleken met het gemiddelde van Nederland.

Leeftijden Doetinchem

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Doetinchem vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Doetinchem

De gemeente Doetinchem telt 3 plaatsen.

Doetinchem Gaanderen Wehl

Alle wijken van Doetinchem

Doetinchem bestaat uit 11 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.

Instellingen zijn opgeslagen