De Huizenmarkt in Doetinchem (mei 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Doetinchem

Woningmarkt Doetinchem

Doetinchem is een plaats in de gemeente Doetinchem. Deze plaats telt volgens het CBS 57.375 inwoners. Momenteel staan er 115 woningen te koop en zijn er recent 381 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Doetinchem. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 377.395 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 115
Woningen recent verkocht 381
Gemiddelde vraagprijs € 377.395
Percentage gezinnen met kinderen 32%

Verkoopduur woningen in Doetinchem

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Doetinchem is 18 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Doetinchem moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Doetinchem.

Woningen recent verkocht in Doetinchem

Er zijn recent 381 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Doetinchem. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Doetinchem.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Doetinchem. Een eengezinswoning in Doetinchem komt het meest (55%) voor. Daarna komt een portiekflat met 20% het meest voor.

Gezinssamenstelling Doetinchem

In Doetinchem wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Doetinchem

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Doetinchem (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Doetinchem
Binnenring: Nederland

Doetinchem waar ligt dat?

Woningen te koop Doetinchem

Wil je een huis kopen in Doetinchem? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Doetinchem . Er staan momenteel 115 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Doetinchem alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Doetinchem.

Bekijk hier alle koopwoningen in Doetinchem. Zoek je huurwoning in Doetinchem? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Doetinchem

Starterswoningen in Doetinchem zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Doetinchem zijn goed beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Doetinchem zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Doetinchem? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Doetinchem

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Doetinchem is 3.036 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.691 euro).

Leeftijden Doetinchem

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Doetinchem vergeleken met de rest van Nederland.

Alle wijken van Doetinchem

Doetinchem bestaat uit 11 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.