De Huizenmarkt gemeente Deventer (november 2022)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Deventer

Woningmarkt Deventer

Deventer is een gemeente in de provincie Overijssel. Deze gemeente telt volgens het CBS 99.640 inwoners. Momenteel staan er 319 woningen te koop en zijn er recent 367 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Deventer. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 319
Woningen recent verkocht 367
Gemiddelde vraagprijs € 428.108
Percentage gezinnen met kinderen 36%

Verkoopduur woningen in Deventer

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Deventer is 20 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Deventer moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Deventer.

Woningen recent verkocht in Deventer

Er zijn recent 367 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Deventer. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Deventer.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Deventer. Een eengezinswoning in Deventer komt het meest (51%) voor. Daarna komt een portiekflat met 21% het meest voor.

Gezinssamenstelling Deventer

In Deventer wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Deventer

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Deventer (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Deventer
Binnenring: Nederland

Deventer waar ligt dat?

Woningen te koop Deventer

Wil je een huis kopen in Deventer? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Deventer . Er staan momenteel 319 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Deventer alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Deventer.

Bekijk hier alle koopwoningen in Deventer. Zoek je huurwoning in Deventer? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Deventer

Starterswoningen in Deventer zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Deventer zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Deventer zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Deventer? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Deventer

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Deventer is 3.299 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.048 euro).

Leeftijden Deventer

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Deventer vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Deventer

De gemeente Deventer telt 7 plaatsen.

Bathmen Colmschate Deventer Diepenveen Lettele Okkenbroek Schalkhaar

Alle wijken van Deventer

Deventer bestaat uit 15 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.