Huizenprijzen en de huizenmarkt in gemeente Deventer

Begrijp de huizenprijzen in gemeente Deventer met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in gemeente Deventer

Deventer is een gemeente in de provincie Overijssel. Deze gemeente telt volgens het CBS 99.640 inwoners. Momenteel staan er 183 woningen te koop en zijn er recent 532 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Deventer. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland. De gemiddelde WOZ-waarde van Amsterdam in 2021 is € 260.147.

Woningen te koop 183
Woningen recent verkocht 532
Gemiddelde vraagprijs € 437.508
Gemiddelde WOZ-waarde (2021) € 260.147
Percentage gezinnen met kinderen 36%

Verkoopduur woningen in Deventer

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Deventer is 19 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Deventer moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Deventer.

Woningen recent verkocht in Deventer

Er zijn recent 532 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Deventer. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Deventer.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Deventer. Een eengezinswoning in Deventer komt het meest (53%) voor. Daarna komt een portiekflat met 21% het meest voor.

Gezinssamenstelling Deventer

In Deventer wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Deventer

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Deventer (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in gemeente Deventer

Starterswoningen in gemeente Deventer zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in gemeente Deventer zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in gemeente Deventer zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in gemeente Deventer? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop gemeente Deventer

Wil je een huis kopen in gemeente Deventer? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in gemeente Deventer . Er staan momenteel 183 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Deventer alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Deventer.

Bekijk alle koopwoningen in gemeente Deventer. Zoek je huurwoning in gemeente Deventer? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Deventer

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Deventer is 3.400 euro. Dit is een stijging vergeleken met vorige jaar (3.275 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Deventer

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Deventer vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Deventer

De gemeente Deventer telt 7 plaatsen.

Bathmen Colmschate Deventer Diepenveen Lettele Okkenbroek Schalkhaar

Wijken van Deventer

Deventer bestaat uit 15 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.