De Huizenmarkt in Diepenveen (juni 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Diepenveen

Woningmarkt Diepenveen

Diepenveen is een plaats in de gemeente Deventer. Deze plaats telt volgens het CBS 99.640 inwoners. Momenteel staan er 9 woningen te koop en zijn er recent 30 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Diepenveen. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 693.670 euro. Dit is boven gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 9
Woningen recent verkocht 30
Gemiddelde vraagprijs € 693.670
Percentage gezinnen met kinderen 36%

Verkoopduur woningen in Diepenveen

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Diepenveen is 32 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Diepenveen moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Diepenveen.

Woningen recent verkocht in Diepenveen

Er zijn recent 30 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Diepenveen. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Diepenveen.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Diepenveen. Een eengezinswoning in Diepenveen komt het meest (77%) voor. Daarna komt een villa met 9% het meest voor.

Gezinssamenstelling Diepenveen

In Diepenveen wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Diepenveen

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Diepenveen (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Diepenveen
Binnenring: Nederland

Diepenveen waar ligt dat?

Woningen te koop Diepenveen

Wil je een huis kopen in Diepenveen? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Diepenveen . Er staan momenteel 9 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Diepenveen alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Diepenveen.

Bekijk hier alle koopwoningen in Diepenveen. Zoek je huurwoning in Diepenveen? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Diepenveen

Starterswoningen in Diepenveen zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Diepenveen zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Diepenveen zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Diepenveen? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Diepenveen

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Diepenveen is 3.875 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.354 euro).

Leeftijden Diepenveen

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Diepenveen vergeleken met de rest van Nederland.

Alle wijken van Diepenveen

Diepenveen bestaat uit 15 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.