Huizenmarkt Station in Breda (februari 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Station

Woningmarkt Station

Station is een buurt in de wijk Breda Centrum en plaats Breda binnen de gemeente Breda. Deze buurt telt volgens het CBS 14.965 inwoners. Momenteel staan er 2 woningen te koop en zijn er recent 5 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Station. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 543.206 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 2
Woningen recent verkocht 5
Gemiddelde vraagprijs € 543.206
Percentage gezinnen met kinderen 9%

Verkoopduur woningen in Station

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Station is 23 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Station moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Station.

Woningen recent verkocht in Station

Er zijn recent 5 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Station. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Station.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Station. Een galerijflat in Station komt het meest (38%) voor. Daarna komt een portiekflat met 22% het meest voor.

Gezinssamenstelling Station

In Station wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Station

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Station (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Station
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Station

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Station vergeleken met de Breda en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Station waar ligt dat?

Woningen te koop Station

Wil je een huis kopen in Station? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Station . Er staan momenteel 2 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Station alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Station.

Bekijk hier alle koopwoningen in Station. Zoek je huurwoning in Station? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Station

Starterswoningen in Station zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Station zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Station zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Station? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Station

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Station is 3.788 euro. Dit is een daling vergeleken met vorige jaar (3.922 euro).

Leeftijden Station

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Station vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten rondom Station

Hip of juist landelijk wonen? Ontdek ook de buurten rondom Station. De buurt zelf valt binnen de wijk Breda Centrum in de gemeente Breda.

Valkenberg Chassé Fellenoord Schorsmolen Station City

Alle straten van Station

Station bestaat uit 24 straten. Voor elke straat hebben wij informatie over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende straten voor meer informatie.