Huizenmarkt Pittelo Zuid in Assen (januari 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Pittelo Zuid

Woningmarkt Pittelo Zuid

Pittelo Zuid is een buurt in de wijk Pittelo en plaats Assen binnen de gemeente Assen. Deze buurt telt volgens het CBS 3.720 inwoners. Momenteel staan er 2 woningen te koop en zijn er recent 6 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Pittelo Zuid. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 399.935 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 2
Woningen recent verkocht 6
Gemiddelde vraagprijs € 399.935
Percentage gezinnen met kinderen 38%

Verkoopduur woningen in Pittelo Zuid

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Pittelo Zuid is 14 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Pittelo Zuid moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Pittelo Zuid.

Woningen recent verkocht in Pittelo Zuid

Er zijn recent 6 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Pittelo Zuid. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Pittelo Zuid.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Pittelo Zuid. Een eengezinswoning in Pittelo Zuid komt het meest (86%) voor. Daarna komt een herenhuis met 7% het meest voor.

Gezinssamenstelling Pittelo Zuid

In Pittelo Zuid wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Pittelo Zuid

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Pittelo Zuid (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Pittelo Zuid
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Pittelo Zuid

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Pittelo Zuid vergeleken met de Assen en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Pittelo Zuid waar ligt dat?

Woningen te koop Pittelo Zuid

Wil je een huis kopen in Pittelo Zuid? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Pittelo Zuid . Er staan momenteel 2 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Pittelo Zuid alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Pittelo Zuid.

Bekijk hier alle koopwoningen in Pittelo Zuid. Zoek je huurwoning in Pittelo Zuid? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Pittelo Zuid

Starterswoningen in Pittelo Zuid zijn moeilijk te vinden. Woningen in het middensegment in Pittelo Zuid zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Pittelo Zuid zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Pittelo Zuid? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Pittelo Zuid

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Pittelo Zuid is 2.627 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.370 euro).

Leeftijden Pittelo Zuid

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Pittelo Zuid vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten rondom Pittelo Zuid

Hip of juist landelijk wonen? Ontdek ook de buurten rondom Pittelo Zuid. De buurt zelf valt binnen de wijk Pittelo in de gemeente Assen.

Pittelo Zuid Pittelo Midden Pittelo Noord Recreatiepark Pittelo

Alle straten van Pittelo Zuid

Pittelo Zuid bestaat uit 7 straten. Voor elke straat hebben wij informatie over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende straten voor meer informatie.