logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt in Loon

Begrijp de huizenprijzen in Loon met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in Loon

Loon is een plaats in de gemeente Assen. Deze plaats telt volgens het CBS 69.414 inwoners. Momenteel staan er 17 woningen te koop en zijn er recent 37 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Loon. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 1.004.850 euro. Dit is boven gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 17
Woningen recent verkocht 37
Gemiddelde vraagprijs € 1.004.850
Percentage gezinnen met kinderen 32%

Verkoopduur woningen in Loon

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Loon is 26 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Loon moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Loon.

Woningen recent verkocht in Loon

Er zijn recent 37 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Loon. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Loon.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Loon. Een eengezinswoning in Loon komt het meest (46%) voor. Daarna komt een woonboerderij met 19% het meest voor.

Gezinssamenstelling Loon

In Loon wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Loon

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Loon (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in Loon

Starterswoningen in Loon zijn moeilijk te vinden. Woningen in het middensegment in Loon zijn vrijwel niet beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Loon zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in Loon? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop Loon

Wil je een huis kopen in Loon? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Loon . Er staan momenteel 17 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Loon alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Loon.

Bekijk alle koopwoningen in Loon. Zoek je huurwoning in Loon? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Loon

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Loon is 2.521 euro. Dit is een daling vergeleken met vorige jaar (3.701 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Loon

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Loon vergeleken met de rest van Nederland.

Wijken van Loon

Loon bestaat uit 10 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.