Sprengenbos

Alle informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Sprengenbos

Een eerste blik op Sprengenbos

Sprengenbos is een buurt in de gemeente Apeldoorn. Deze buurt telt volgens het CBS 21.535 inwoners. Momenteel staan er 24 woningen te koop en zijn er recent 65 woningen verkocht of verkocht onder voorboud in Sprengenbos. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 402.941 euro. Dit is gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 24
Woningen recent verkocht 65
Gemiddelde vraagprijs € 402.941
Percentage gezinnen met kinderen 30%

Verkoopduur woningen in Sprengenbos

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Sprengenbos is 27 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Sprengenbos moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Sprengenbos.

Woningen recent verkocht in Sprengenbos

Er zijn recent 65 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Sprengenbos. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Sprengenbos.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Sprengenbos. Een portiekflat in Sprengenbos komt het meest (39%) voor. Daarna komt een eengezinswoning met 30% het meest voor.

Gezinssamenstelling Sprengenbos

In Sprengenbos wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Sprengenbos

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Sprengenbos (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Sprengenbos
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Sprengenbos

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Sprengenbos vergeleken met de Apeldoorn en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Woningen te koop in Sprengenbos

Wil je een huis kopen in Sprengenbos? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Sprengenbos . Er staan momenteel 24 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Sprengenbos alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Sprengenbos.

Zoek je huurwoning in Sprengenbos? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen in Sprengenbos.

Huizenprijzen in Sprengenbos

Starterswoningen in Sprengenbos zijn redelijk te vinden. Woningen in het middensegment in Sprengenbos zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Sprengenbos zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Sprengenbos? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Sprengenbos

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Sprengenbos is 3.231 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.096 euro). De huidige gemiddelde m2 prijs van woningen in Sprengenbos is redelijk gelijk vergeleken met het gemiddelde van Nederland.

Leeftijden Sprengenbos

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Sprengenbos vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten rondom Sprengenbos

Hip of juist landelijk wonen? Ontdek ook de buurten rondom Sprengenbos. De buurt zelf valt binnen de wijk Est in de gemeente Apeldoorn.

Brinkhorst Sprengenweg-Noord Sprengenbos Berg en Bos Driehuizen Orden Park Berg en Bos

Alle straten van Sprengenbos

Sprengenbos bestaat uit 42 straten. Voor elke straat hebben wij informatie over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende straten voor meer informatie.

Instellingen zijn opgeslagen