logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt in gemeente Amersfoort

Begrijp de huizenprijzen in gemeente Amersfoort met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in gemeente Amersfoort

Amersfoort is een gemeente in de provincie Utrecht. Deze gemeente telt volgens het CBS 160.759 inwoners. Momenteel staan er 162 woningen te koop en zijn er recent 713 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Amersfoort. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland. De gemiddelde WOZ-waarde van Amsterdam in 2021 is € 364.944.

Woningen te koop 162
Woningen recent verkocht 713
Gemiddelde vraagprijs € 523.778
Gemiddelde WOZ-waarde (2021) € 364.944
Percentage gezinnen met kinderen 36%

Verkoopduur woningen in Amersfoort

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Amersfoort is 15 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Amersfoort moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Amersfoort.

Woningen recent verkocht in Amersfoort

Er zijn recent 713 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Amersfoort. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Amersfoort.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Amersfoort. Een eengezinswoning in Amersfoort komt het meest (41%) voor. Daarna komt een portiekflat met 28% het meest voor.

Gezinssamenstelling Amersfoort

In Amersfoort wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Amersfoort

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Amersfoort (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in gemeente Amersfoort

Starterswoningen in gemeente Amersfoort zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in gemeente Amersfoort zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in gemeente Amersfoort zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in gemeente Amersfoort? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop gemeente Amersfoort

Wil je een huis kopen in gemeente Amersfoort? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in gemeente Amersfoort . Er staan momenteel 162 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Amersfoort alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Amersfoort.

Bekijk alle koopwoningen in gemeente Amersfoort. Zoek je huurwoning in gemeente Amersfoort? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Amersfoort

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Amersfoort is 4.389 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (4.087 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Amersfoort

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Amersfoort vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Amersfoort

De gemeente Amersfoort telt 4 plaatsen.

Amersfoort Hoogland Hooglanderveen Stoutenburg Noord

Wijken van Amersfoort

Amersfoort bestaat uit 33 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.