De Huizenmarkt in Amersfoort (maart 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Amersfoort

Woningmarkt Amersfoort

Amersfoort is een plaats in de gemeente Amersfoort. Deze plaats telt volgens het CBS 155.165 inwoners. Momenteel staan er 443 woningen te koop en zijn er recent 1.007 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Amersfoort. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 484.446 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 443
Woningen recent verkocht 1.007
Gemiddelde vraagprijs € 484.446
Percentage gezinnen met kinderen 37%

Verkoopduur woningen in Amersfoort

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Amersfoort is 15 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Amersfoort moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Amersfoort.

Woningen recent verkocht in Amersfoort

Er zijn recent 1.007 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Amersfoort. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Amersfoort.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Amersfoort. Een eengezinswoning in Amersfoort komt het meest (39%) voor. Daarna komt een portiekflat met 30% het meest voor.

Gezinssamenstelling Amersfoort

In Amersfoort wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Amersfoort

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Amersfoort (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Amersfoort
Binnenring: Nederland

Amersfoort waar ligt dat?

Woningen te koop Amersfoort

Wil je een huis kopen in Amersfoort? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Amersfoort . Er staan momenteel 443 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Amersfoort alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Amersfoort.

Bekijk hier alle koopwoningen in Amersfoort. Zoek je huurwoning in Amersfoort? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Amersfoort

Starterswoningen in Amersfoort zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Amersfoort zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Amersfoort zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Amersfoort? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Amersfoort

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Amersfoort is 4.089 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.883 euro).

Leeftijden Amersfoort

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Amersfoort vergeleken met de rest van Nederland.

Alle wijken van Amersfoort

Amersfoort bestaat uit 31 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.