logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt Kooimeer in Alkmaar

Begrijp de huizenprijzen in Kooimeer Alkmaar met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in Kooimeer Alkmaar

Kooimeer is een buurt in de wijk Zuid en plaats Alkmaar binnen de gemeente Alkmaar. Deze buurt telt volgens het CBS 14.440 inwoners. Momenteel staan er 2 woningen te koop en zijn er recent 4 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Kooimeer. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 491.423 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 2
Woningen recent verkocht 4
Gemiddelde vraagprijs € 491.423
Percentage gezinnen met kinderen 30%

Verkoopduur woningen in Kooimeer

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Kooimeer is 18 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Kooimeer moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Kooimeer.

Woningen recent verkocht in Kooimeer

Er zijn recent 4 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Kooimeer. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Kooimeer.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Kooimeer. Een benedenwoning in Kooimeer komt het meest (55%) voor. Daarna komt een eengezinswoning met 21% het meest voor.

Gezinssamenstelling Kooimeer

In Kooimeer wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Kooimeer

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Kooimeer (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Veiligheid en misdaadcijfers Kooimeer

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Kooimeer vergeleken met de Alkmaar en Nederland.

Huizenprijzen in Kooimeer Alkmaar

Starterswoningen in Kooimeer Alkmaar zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Kooimeer Alkmaar zijn goed beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Kooimeer Alkmaar zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in Kooimeer Alkmaar? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop Kooimeer Alkmaar

Wil je een huis kopen in Kooimeer Alkmaar? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Kooimeer Alkmaar . Er staan momenteel 2 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Kooimeer alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Kooimeer.

Bekijk alle koopwoningen in Kooimeer Alkmaar. Zoek je huurwoning in Kooimeer Alkmaar? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Kooimeer

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Kooimeer is 4.884 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (4.329 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Kooimeer

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Kooimeer vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten rondom Kooimeer

Hip of juist landelijk wonen? Ontdek ook de buurten rondom Kooimeer. De buurt zelf valt binnen de wijk Zuid in de gemeente Alkmaar.

Kooimeer Dillenburg en Stadhouderskwartier Staatsliedenkwartier en Landstraten Oud-Rochdale Emmakwartier Nassaukwartier en Hout Oranjepark Cranenbroek Bloemwijk en Zocherkwartier Burgemeesterskwartier

Alle straten van Kooimeer

Kooimeer bestaat uit 18 straten. Voor elke straat hebben wij informatie over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende straten voor meer informatie.