Huizenprijzen en de huizenmarkt in gemeente Aalten

Begrijp de huizenprijzen in gemeente Aalten met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in gemeente Aalten

Aalten is een gemeente in de provincie Gelderland. Deze gemeente telt volgens het CBS 26.955 inwoners. Momenteel staan er 45 woningen te koop en zijn er recent 55 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Aalten. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland. De gemiddelde WOZ-waarde van Amsterdam in 2021 is € 325.993.

Woningen te koop 45
Woningen recent verkocht 55
Gemiddelde vraagprijs € 388.433
Gemiddelde WOZ-waarde (2021) € 325.993
Percentage gezinnen met kinderen 37%

Verkoopduur woningen in Aalten

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Aalten is 31 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Aalten moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Aalten.

Woningen recent verkocht in Aalten

Er zijn recent 55 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Aalten. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Aalten.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Aalten. Een eengezinswoning in Aalten komt het meest (63%) voor. Daarna komt een bovenwoning met 7% het meest voor.

Gezinssamenstelling Aalten

In Aalten wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Aalten

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Aalten (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in gemeente Aalten

Starterswoningen in gemeente Aalten zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in gemeente Aalten zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in gemeente Aalten zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in gemeente Aalten? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop gemeente Aalten

Wil je een huis kopen in gemeente Aalten? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in gemeente Aalten . Er staan momenteel 45 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Aalten alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Aalten.

Bekijk alle koopwoningen in gemeente Aalten. Zoek je huurwoning in gemeente Aalten? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Aalten

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Aalten is 2.975 euro. Dit is een stijging vergeleken met vorige jaar (2.878 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Aalten

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Aalten vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Aalten

De gemeente Aalten telt 4 plaatsen.

Aalten Bredevoort De Heurne Dinxperlo

Wijken van Aalten

Aalten bestaat uit 4 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.