De Huizenmarkt gemeente Aalten (december 2022)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Aalten

Woningmarkt Aalten

Aalten is een gemeente in de provincie Gelderland. Deze gemeente telt volgens het CBS 26.955 inwoners. Momenteel staan er 64 woningen te koop en zijn er recent 78 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Aalten. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 64
Woningen recent verkocht 78
Gemiddelde vraagprijs € 366.902
Percentage gezinnen met kinderen 37%

Verkoopduur woningen in Aalten

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Aalten is 32 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Aalten moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Aalten.

Woningen recent verkocht in Aalten

Er zijn recent 78 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Aalten. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Aalten.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Aalten. Een eengezinswoning in Aalten komt het meest (63%) voor. Daarna komt een bovenwoning met 8% het meest voor.

Gezinssamenstelling Aalten

In Aalten wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Aalten

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Aalten (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Aalten
Binnenring: Nederland

Aalten waar ligt dat?

Woningen te koop Aalten

Wil je een huis kopen in Aalten? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Aalten . Er staan momenteel 64 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Aalten alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Aalten.

Bekijk hier alle koopwoningen in Aalten. Zoek je huurwoning in Aalten? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Aalten

Starterswoningen in Aalten zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Aalten zijn goed beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Aalten zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Aalten? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Aalten

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Aalten is 2.878 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.667 euro).

Leeftijden Aalten

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Aalten vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Aalten

De gemeente Aalten telt 4 plaatsen.

Aalten Bredevoort De Heurne Dinxperlo

Alle wijken van Aalten

Aalten bestaat uit 4 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.