Huizenmarkt Buitenwijk Zuidwest in Maastricht (november 2022)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Buitenwijk Zuidwest

Woningmarkt Buitenwijk Zuidwest

Buitenwijk Zuidwest is een wijk in de plaats Maastricht binnen de gemeente Maastricht. Deze wijk telt volgens het CBS 9.025 inwoners. Momenteel staan er 30 woningen te koop en zijn er recent 27 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Buitenwijk Zuidwest. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 688.199 euro. Dit is boven gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 30
Woningen recent verkocht 27
Gemiddelde vraagprijs € 688.199
Percentage gezinnen met kinderen 26%

Verkoopduur woningen in Buitenwijk Zuidwest

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Buitenwijk Zuidwest is 17 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Buitenwijk Zuidwest moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Buitenwijk Zuidwest.

Woningen recent verkocht in Buitenwijk Zuidwest

Er zijn recent 27 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Buitenwijk Zuidwest. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Buitenwijk Zuidwest.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Buitenwijk Zuidwest. Een eengezinswoning in Buitenwijk Zuidwest komt het meest (43%) voor. Daarna komt een portiekflat met 12% het meest voor.

Gezinssamenstelling Buitenwijk Zuidwest

In Buitenwijk Zuidwest wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Buitenwijk Zuidwest

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Buitenwijk Zuidwest (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Buitenwijk Zuidwest
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Buitenwijk Zuidwest

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Buitenwijk Zuidwest vergeleken met de Maastricht en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Buitenwijk Zuidwest waar ligt dat?

Woningen te koop Buitenwijk Zuidwest

Wil je een huis kopen in Buitenwijk Zuidwest? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Buitenwijk Zuidwest . Er staan momenteel 30 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Buitenwijk Zuidwest alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Buitenwijk Zuidwest.

Bekijk hier alle koopwoningen in Buitenwijk Zuidwest. Zoek je huurwoning in Buitenwijk Zuidwest? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Buitenwijk Zuidwest

Starterswoningen in Buitenwijk Zuidwest zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Buitenwijk Zuidwest zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Buitenwijk Zuidwest zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Buitenwijk Zuidwest? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Buitenwijk Zuidwest

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Buitenwijk Zuidwest is 3.668 euro. Dit is een daling vergeleken met vorige jaar (3.684 euro).

Leeftijden Buitenwijk Zuidwest

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Buitenwijk Zuidwest vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Buitenwijk Zuidwest

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Buitenwijk Zuidwest? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Buitenwijk Zuidwest

Villapark Jekerdal Biesland Campagne Wolder Sint Pieter