Huizenprijzen en de huizenmarkt in Lelystad

Begrijp de huizenprijzen in Lelystad met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in Lelystad

Lelystad is een plaats in de gemeente Lelystad. Deze plaats telt volgens het CBS 77.160 inwoners. Momenteel staan er 94 woningen te koop en zijn er recent 225 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Lelystad. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 469.286 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 94
Woningen recent verkocht 225
Gemiddelde vraagprijs € 469.286
Percentage gezinnen met kinderen 41%

Verkoopduur woningen in Lelystad

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Lelystad is 23 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Lelystad moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Lelystad.

Woningen recent verkocht in Lelystad

Er zijn recent 225 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Lelystad. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Lelystad.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Lelystad. Een eengezinswoning in Lelystad komt het meest (62%) voor. Daarna komt een villa met 10% het meest voor.

Gezinssamenstelling Lelystad

In Lelystad wonen relatief veel gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Lelystad

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Lelystad (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in Lelystad

Starterswoningen in Lelystad zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Lelystad zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Lelystad zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in Lelystad? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop Lelystad

Wil je een huis kopen in Lelystad? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Lelystad . Er staan momenteel 94 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Lelystad alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Lelystad.

Bekijk alle koopwoningen in Lelystad. Zoek je huurwoning in Lelystad? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Lelystad

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Lelystad is 3.278 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.046 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Lelystad

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Lelystad vergeleken met de rest van Nederland.

Wijken van Lelystad

Lelystad bestaat uit 39 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.