logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt in gemeente Lelystad

Begrijp de huizenprijzen in gemeente Lelystad met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in gemeente Lelystad

Lelystad is een gemeente in de provincie Flevoland. Deze gemeente telt volgens het CBS 83.033 inwoners. Momenteel staan er 96 woningen te koop en zijn er recent 256 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Lelystad. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland. De gemiddelde WOZ-waarde van Amsterdam in 2021 is € 269.309.

Woningen te koop 96
Woningen recent verkocht 256
Gemiddelde vraagprijs € 480.408
Gemiddelde WOZ-waarde (2021) € 269.309
Percentage gezinnen met kinderen 37%

Verkoopduur woningen in Lelystad

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Lelystad is 22 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Lelystad moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Lelystad.

Woningen recent verkocht in Lelystad

Er zijn recent 256 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Lelystad. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Lelystad.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Lelystad. Een eengezinswoning in Lelystad komt het meest (62%) voor. Daarna komt een villa met 10% het meest voor.

Gezinssamenstelling Lelystad

In Lelystad wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Lelystad

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Lelystad (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in gemeente Lelystad

Starterswoningen in gemeente Lelystad zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in gemeente Lelystad zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in gemeente Lelystad zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in gemeente Lelystad? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop gemeente Lelystad

Wil je een huis kopen in gemeente Lelystad? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in gemeente Lelystad . Er staan momenteel 96 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Lelystad alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Lelystad.

Bekijk alle koopwoningen in gemeente Lelystad. Zoek je huurwoning in gemeente Lelystad? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Lelystad

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Lelystad is 3.348 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.140 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Lelystad

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Lelystad vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Lelystad

De gemeente Lelystad telt 1 plaats.

Lelystad

Wijken van Lelystad

Lelystad bestaat uit 49 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.