De Huizenmarkt gemeente Lelystad (maart 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Lelystad

Woningmarkt Lelystad

Lelystad is een gemeente in de provincie Flevoland. Deze gemeente telt volgens het CBS 77.160 inwoners. Momenteel staan er 233 woningen te koop en zijn er recent 426 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Lelystad. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland. De gemiddelde WOZ-waarde van Amsterdam in 2021 is € 269.309.

Woningen te koop 233
Woningen recent verkocht 426
Gemiddelde vraagprijs € 449.727
Gemiddelde WOZ-waarde (2021) € 269.309
Percentage gezinnen met kinderen 41%

Verkoopduur woningen in Lelystad

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Lelystad is 24 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Lelystad moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Lelystad.

Woningen recent verkocht in Lelystad

Er zijn recent 426 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Lelystad. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Lelystad.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Lelystad. Een eengezinswoning in Lelystad komt het meest (61%) voor. Daarna komt een villa met 10% het meest voor.

Gezinssamenstelling Lelystad

In Lelystad wonen relatief veel gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Lelystad

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Lelystad (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Lelystad
Binnenring: Nederland

Lelystad waar ligt dat?

Woningen te koop Lelystad

Wil je een huis kopen in Lelystad? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Lelystad . Er staan momenteel 233 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Lelystad alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Lelystad.

Bekijk hier alle koopwoningen in Lelystad. Zoek je huurwoning in Lelystad? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Lelystad

Starterswoningen in Lelystad zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Lelystad zijn goed beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Lelystad zijn redelijk beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Lelystad? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Lelystad

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Lelystad is 3.140 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.832 euro).

Leeftijden Lelystad

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Lelystad vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Lelystad

De gemeente Lelystad telt 1 plaats.

Lelystad

Alle wijken van Lelystad

Lelystad bestaat uit 39 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.