logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt in Hoevelaken

Begrijp de huizenprijzen in Hoevelaken met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in Hoevelaken

Hoevelaken is een plaats in de gemeente Nijkerk. Deze plaats telt volgens het CBS 44.975 inwoners. Momenteel staan er 8 woningen te koop en zijn er recent 49 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Hoevelaken. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 616.692 euro. Dit is boven gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 8
Woningen recent verkocht 49
Gemiddelde vraagprijs € 616.692
Percentage gezinnen met kinderen 40%

Verkoopduur woningen in Hoevelaken

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Hoevelaken is 19 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Hoevelaken moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Hoevelaken.

Woningen recent verkocht in Hoevelaken

Er zijn recent 49 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Hoevelaken. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Hoevelaken.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Hoevelaken. Een eengezinswoning in Hoevelaken komt het meest (64%) voor. Daarna komt een villa met 10% het meest voor.

Gezinssamenstelling Hoevelaken

In Hoevelaken wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Hoevelaken

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Hoevelaken (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in Hoevelaken

Starterswoningen in Hoevelaken zijn moeilijk te vinden. Woningen in het middensegment in Hoevelaken zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Hoevelaken zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in Hoevelaken? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop Hoevelaken

Wil je een huis kopen in Hoevelaken? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Hoevelaken . Er staan momenteel 8 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Hoevelaken alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Hoevelaken.

Bekijk alle koopwoningen in Hoevelaken. Zoek je huurwoning in Hoevelaken? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Hoevelaken

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Hoevelaken is 4.489 euro. Dit is een stijging vergeleken met vorige jaar (4.318 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Hoevelaken

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Hoevelaken vergeleken met de rest van Nederland.

Wijken van Hoevelaken

Hoevelaken bestaat uit 5 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.