Hoevelaken in de gemeente Nijkerk

Alle informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Hoevelaken

Een eerste blik op Hoevelaken

Hoevelaken is een plaats in de gemeente Nijkerk. Deze plaats telt volgens het CBS 40.475 inwoners. Momenteel staan er 40 woningen te koop en zijn er recent 89 woningen verkocht of verkocht onder voorboud in Hoevelaken. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 567.403 euro. Dit is boven gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 40
Woningen recent verkocht 89
Gemiddelde vraagprijs € 567.403
Percentage gezinnen met kinderen 44%

Verkoopduur woningen in Hoevelaken

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Hoevelaken is 36 dagen. Dit is gelijk of nagenoeg gelijk vergeleken met de rest van Nederland. Een bod doen op huis in Hoevelaken kan je waarschijnlijk regelijk gelijk doen op vraagprijs.

Woningen recent verkocht in Hoevelaken

Er zijn recent 89 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Hoevelaken. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Hoevelaken.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Hoevelaken. Een eengezinswoning in Hoevelaken komt het meest (60%) voor. Daarna komt een villa met 11% het meest voor.

Gezinssamenstelling Hoevelaken

In Hoevelaken wonen relatief veel gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Hoevelaken

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Hoevelaken (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Hoevelaken
Binnenring: Nederland

Woningen te koop in Hoevelaken

Wil je een huis kopen in Hoevelaken? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Hoevelaken . Er staan momenteel 40 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Hoevelaken alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Hoevelaken.

Zoek je huurwoning in Hoevelaken? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen in Hoevelaken.

Huizenprijzen in Hoevelaken

Starterswoningen in Hoevelaken zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Hoevelaken zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Hoevelaken zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Hoevelaken? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Hoevelaken

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Hoevelaken is 3.567 euro. Dit is een stijging vergeleken met vorige jaar (3.464 euro). De huidige gemiddelde m2 prijs van woningen in Hoevelaken is hoger vergeleken met het gemiddelde van Nederland.

Leeftijden Hoevelaken

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Hoevelaken vergeleken met de rest van Nederland.

Alle wijken van Hoevelaken

Hoevelaken bestaat uit 4 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.

Instellingen zijn opgeslagen