De Huizenmarkt in Hoevelaken (maart 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Hoevelaken

Woningmarkt Hoevelaken

Hoevelaken is een plaats in de gemeente Nijkerk. Deze plaats telt volgens het CBS 40.475 inwoners. Momenteel staan er 51 woningen te koop en zijn er recent 65 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Hoevelaken. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 549.130 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 51
Woningen recent verkocht 65
Gemiddelde vraagprijs € 549.130
Percentage gezinnen met kinderen 44%

Verkoopduur woningen in Hoevelaken

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Hoevelaken is 19 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Hoevelaken moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Hoevelaken.

Woningen recent verkocht in Hoevelaken

Er zijn recent 65 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Hoevelaken. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Hoevelaken.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Hoevelaken. Een eengezinswoning in Hoevelaken komt het meest (63%) voor. Daarna komt een villa met 10% het meest voor.

Gezinssamenstelling Hoevelaken

In Hoevelaken wonen relatief veel gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Hoevelaken

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Hoevelaken (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Hoevelaken
Binnenring: Nederland

Hoevelaken waar ligt dat?

Woningen te koop Hoevelaken

Wil je een huis kopen in Hoevelaken? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Hoevelaken . Er staan momenteel 51 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Hoevelaken alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Hoevelaken.

Bekijk hier alle koopwoningen in Hoevelaken. Zoek je huurwoning in Hoevelaken? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Hoevelaken

Starterswoningen in Hoevelaken zijn moeilijk te vinden. Woningen in het middensegment in Hoevelaken zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Hoevelaken zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Hoevelaken? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Hoevelaken

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Hoevelaken is 4.318 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (4.031 euro).

Leeftijden Hoevelaken

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Hoevelaken vergeleken met de rest van Nederland.

Alle wijken van Hoevelaken

Hoevelaken bestaat uit 4 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.