De Huizenmarkt gemeente Nijkerk (december 2022)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Nijkerk

Woningmarkt Nijkerk

Nijkerk is een gemeente in de provincie Gelderland. Deze gemeente telt volgens het CBS 40.475 inwoners. Momenteel staan er 162 woningen te koop en zijn er recent 160 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Nijkerk. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 162
Woningen recent verkocht 160
Gemiddelde vraagprijs € 491.755
Percentage gezinnen met kinderen 44%

Verkoopduur woningen in Nijkerk

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Nijkerk is 17 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Nijkerk moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Nijkerk.

Woningen recent verkocht in Nijkerk

Er zijn recent 160 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Nijkerk. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Nijkerk.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Nijkerk. Een eengezinswoning in Nijkerk komt het meest (64%) voor. Daarna komt een galerijflat met 11% het meest voor.

Gezinssamenstelling Nijkerk

In Nijkerk wonen relatief veel gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Nijkerk

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Nijkerk (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Nijkerk
Binnenring: Nederland

Nijkerk waar ligt dat?

Woningen te koop Nijkerk

Wil je een huis kopen in Nijkerk? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Nijkerk . Er staan momenteel 162 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Nijkerk alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Nijkerk.

Bekijk hier alle koopwoningen in Nijkerk. Zoek je huurwoning in Nijkerk? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Nijkerk

Starterswoningen in Nijkerk zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Nijkerk zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Nijkerk zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Nijkerk? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Nijkerk

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Nijkerk is 3.860 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.665 euro).

Leeftijden Nijkerk

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Nijkerk vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Nijkerk

De gemeente Nijkerk telt 3 plaatsen.

Hoevelaken Nijkerk Nijkerkerveen

Alle wijken van Nijkerk

Nijkerk bestaat uit 4 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.