Huizenprijzen en de huizenmarkt in gemeente Nijkerk

Begrijp de huizenprijzen in gemeente Nijkerk met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in gemeente Nijkerk

Nijkerk is een gemeente in de provincie Gelderland. Deze gemeente telt volgens het CBS 40.475 inwoners. Momenteel staan er 56 woningen te koop en zijn er recent 172 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Nijkerk. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland. De gemiddelde WOZ-waarde van Amsterdam in 2021 is € 378.493.

Woningen te koop 56
Woningen recent verkocht 172
Gemiddelde vraagprijs € 541.995
Gemiddelde WOZ-waarde (2021) € 378.493
Percentage gezinnen met kinderen 44%

Verkoopduur woningen in Nijkerk

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Nijkerk is 17 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Nijkerk moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Nijkerk.

Woningen recent verkocht in Nijkerk

Er zijn recent 172 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Nijkerk. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Nijkerk.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Nijkerk. Een eengezinswoning in Nijkerk komt het meest (65%) voor. Daarna komt een galerijflat met 11% het meest voor.

Gezinssamenstelling Nijkerk

In Nijkerk wonen relatief veel gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Nijkerk

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Nijkerk (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in gemeente Nijkerk

Starterswoningen in gemeente Nijkerk zijn moeilijk te vinden. Woningen in het middensegment in gemeente Nijkerk zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in gemeente Nijkerk zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in gemeente Nijkerk? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop gemeente Nijkerk

Wil je een huis kopen in gemeente Nijkerk? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in gemeente Nijkerk . Er staan momenteel 56 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Nijkerk alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Nijkerk.

Bekijk alle koopwoningen in gemeente Nijkerk. Zoek je huurwoning in gemeente Nijkerk? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Nijkerk

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Nijkerk is 4.258 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.860 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Nijkerk

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Nijkerk vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Nijkerk

De gemeente Nijkerk telt 3 plaatsen.

Hoevelaken Nijkerk Nijkerkerveen

Wijken van Nijkerk

Nijkerk bestaat uit 4 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.