Woningwaarde

Hoe betrouwbaar is Huispedia's geschatte woningwaarde?

De betrouwbaarheid van de schatting van de waarde is afhankelijk van drie factoren. Ten eerste is van belang dat er voldoende basiskenmerken (woonoppervlakte, perceel, aantal kamers, type woning etc.) van de woning beschikbaar zijn. Ten tweede is van belang dat er voldoende informatie beschikbaar is van vergelijkbare woningen die recentelijk te koop hebben gestaan in de omgeving van de woning waarvan de waarde wordt geschat. En ten derde dat de informatie kloppend is die wij uit onze bronnen ontvangen. Zo kan bijv. het woonoppervlakte en/of perceeloppervlakte verkeerd staan geregistreerd bij het Kadaster, wat jouw woningwaarde nauwkeurigheid negatief kan beïnvloeden.

De nauwkeurigheid van onze schatting geven we aan op een woningprofiel bij de uitleg over de geschatte woningwaarde. Hierbij tonen we ook een marge waar tussen de waarde zou moeten liggen. Hoe meer informatie wij hebben over de woning en woningen in de buurt, hoe kleiner de marge en hoe preciezer de schatting.

Kloppen jouw basis woningkenmerken niet?

Gelukkig is het mogelijk om de woningkenmerken zelf aan te passen of extra toe te voegen. Dit gaat over alle woningkenmerken zoals bijvoorbeeld de soort woning, woonoppervlakte, perceeloppervlakte, inhoud, energielabel en het aantal kamers. Daarmee verbeter je gelijk de nauwkeurigheid van de geschatte woningwaarde. Het bedrag van de geschatte woningwaarde kan je zelf niet aanpassen. Kijk [hier](/mijn-woning) hoe jij jouw woning kan beheren op Huispedia, zodat je gelijk zelf aan de slag kan.

Vind je deze informatie nuttig?
Bedankt voor je feedback.

Hoe zouden we jou beter kunnen helpen?

Geef in je eigen woorden aan waar het over gaat. We bekijken alle feedback maar kunnen daar niet op reageren.

Feedback moet minimaal 10 tekens bevatten