Woningwaarde

Mijn woningwaarde klopt niet, wat kan ik doen?

Een niet kloppende geschatte woningwaarde is natuurlijk altijd vervelend. De kans is groot dat de oorzaak ligt bij de woningkenmerken die niet kloppen (zoals bijv. type woning, woonoppervlakte, perceeloppervlakte, etc.)

Het kan namelijk voorkomen dat wij niet de juiste woningkenmerken hebben ontvangen van het Kadaster. Dit kan van grote invloed zijn op het verkeerd bepalen van de geschatte woningwaarde. Gelukkig is het mogelijk om de woningkenmerken zelf aan te passen of extra toe te voegen. Daarmee verbeter je gelijk de nauwkeurigheid van de geschatte marktwaarde. Het bedrag van de geschatte marktwaarde kan je zelf niet aanpassen.

Zelf jouw woningkenmerken aanpassen
Dit gaat over alle woningkenmerken zoals bijvoorbeeld de soort woning, woonoppervlakte, perceeloppervlakte, inhoud, energielabel en het aantal kamers. Kijk hier hoe jij jouw woning kan beheren op Huispedia, zodat je het gelijk zelf kan aanpassen

Omdat de schatting ook afhankelijk is van het (recente) aanbod van vergelijkbare woningen in de buurt, kan het zo zijn, dat ondanks het toevoegen van extra kenmerken, de nauwkeurigheid niet of nauwelijks verbetert. In de loop van de tijd zal de geschatte woningwaarde vanzelf verbeteren. Hoe meer vergelijkbare woningen er in de betreffende buurt worden verkocht, hoe nauwkeuriger de geschatte woningwaarde.

Vind je deze informatie nuttig?
Bedankt voor je feedback.

Hoe zouden we jou beter kunnen helpen?

Geef in je eigen woorden aan waar het over gaat. We bekijken alle feedback maar kunnen daar niet op reageren.

Feedback moet minimaal 10 tekens bevatten