De Huizenmarkt in Gouda (december 2022)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Gouda

Woningmarkt Gouda

Gouda is een plaats in de gemeente Gouda. Deze plaats telt volgens het CBS 81.055 inwoners. Momenteel staan er 304 woningen te koop en zijn er recent 289 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Gouda. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 380.754 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 304
Woningen recent verkocht 289
Gemiddelde vraagprijs € 380.754
Percentage gezinnen met kinderen 33%

Verkoopduur woningen in Gouda

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Gouda is 20 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Gouda moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Gouda.

Woningen recent verkocht in Gouda

Er zijn recent 289 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Gouda. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Gouda.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Gouda. Een eengezinswoning in Gouda komt het meest (41%) voor. Daarna komt een galerijflat met 21% het meest voor.

Gezinssamenstelling Gouda

In Gouda wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Gouda

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Gouda (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Gouda
Binnenring: Nederland

Gouda waar ligt dat?

Woningen te koop Gouda

Wil je een huis kopen in Gouda? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Gouda . Er staan momenteel 304 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Gouda alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Gouda.

Bekijk hier alle koopwoningen in Gouda. Zoek je huurwoning in Gouda? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Gouda

Starterswoningen in Gouda zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Gouda zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Gouda zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Gouda? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Gouda

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Gouda is 3.548 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.320 euro).

Leeftijden Gouda

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Gouda vergeleken met de rest van Nederland.

Alle wijken van Gouda

Gouda bestaat uit 10 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.