Huizenmarkt Goverwelle in Gouda (februari 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Goverwelle

Woningmarkt Goverwelle

Goverwelle is een wijk in de plaats Gouda binnen de gemeente Gouda. Deze wijk telt volgens het CBS 11.200 inwoners. Momenteel staan er 24 woningen te koop en zijn er recent 49 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Goverwelle. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 355.334 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 24
Woningen recent verkocht 49
Gemiddelde vraagprijs € 355.334
Percentage gezinnen met kinderen 46%

Verkoopduur woningen in Goverwelle

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Goverwelle is 20 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Goverwelle moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Goverwelle.

Woningen recent verkocht in Goverwelle

Er zijn recent 49 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Goverwelle. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Goverwelle.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Goverwelle. Een eengezinswoning in Goverwelle komt het meest (71%) voor. Daarna komt een galerijflat met 16% het meest voor.

Gezinssamenstelling Goverwelle

In Goverwelle wonen relatief veel gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Goverwelle

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Goverwelle (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Goverwelle
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Goverwelle

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Goverwelle vergeleken met de Gouda en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Goverwelle waar ligt dat?

Woningen te koop Goverwelle

Wil je een huis kopen in Goverwelle? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Goverwelle . Er staan momenteel 24 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Goverwelle alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Goverwelle.

Bekijk hier alle koopwoningen in Goverwelle. Zoek je huurwoning in Goverwelle? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Goverwelle

Starterswoningen in Goverwelle zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Goverwelle zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Goverwelle zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Goverwelle? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Goverwelle

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Goverwelle is 3.375 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.096 euro).

Leeftijden Goverwelle

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Goverwelle vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Goverwelle

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Goverwelle? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Goverwelle

Sportbuurt Molenbuurt Polderbuurt Vrijheidsbuurt Componistenbuurt Muziekbuurt