Huizenmarkt De Korte Akkeren in Gouda (februari 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in De Korte Akkeren

Woningmarkt De Korte Akkeren

De Korte Akkeren is een wijk in de plaats Gouda binnen de gemeente Gouda. Deze wijk telt volgens het CBS 9.695 inwoners. Momenteel staan er 40 woningen te koop en zijn er recent 64 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in De Korte Akkeren. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 290.328 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 40
Woningen recent verkocht 64
Gemiddelde vraagprijs € 290.328
Percentage gezinnen met kinderen 35%

Verkoopduur woningen in De Korte Akkeren

De gemiddelde verkoopduur van huizen in De Korte Akkeren is 22 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in De Korte Akkeren moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in De Korte Akkeren.

Woningen recent verkocht in De Korte Akkeren

Er zijn recent 64 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in De Korte Akkeren. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond De Korte Akkeren.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in De Korte Akkeren. Een eengezinswoning in De Korte Akkeren komt het meest (62%) voor. Daarna komt een portiekflat met 20% het meest voor.

Gezinssamenstelling De Korte Akkeren

In De Korte Akkeren wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat De Korte Akkeren

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van De Korte Akkeren (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: De Korte Akkeren
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers De Korte Akkeren

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van De Korte Akkeren vergeleken met de Gouda en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

De Korte Akkeren waar ligt dat?

Woningen te koop De Korte Akkeren

Wil je een huis kopen in De Korte Akkeren? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in De Korte Akkeren . Er staan momenteel 40 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in De Korte Akkeren alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in De Korte Akkeren.

Bekijk hier alle koopwoningen in De Korte Akkeren. Zoek je huurwoning in De Korte Akkeren? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in De Korte Akkeren

Starterswoningen in De Korte Akkeren zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in De Korte Akkeren zijn goed beschikbaar. En woningen in het hogere segment in De Korte Akkeren zijn redelijk beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in De Korte Akkeren? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs De Korte Akkeren

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in De Korte Akkeren is 3.516 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.325 euro).

Leeftijden De Korte Akkeren

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in De Korte Akkeren vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in De Korte Akkeren

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in De Korte Akkeren? Ontdek ook de buurten binnen de wijk De Korte Akkeren

De Korte Akkeren Oud De Korte Akkeren Nieuw Industrieterrein Kromme Gouwe Industrieterrein Hollandsche IJssel Weidebloemkwartier