Huizenmarkt Plaswijck in Gouda (februari 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Plaswijck

Woningmarkt Plaswijck

Plaswijck is een wijk in de plaats Gouda binnen de gemeente Gouda. Deze wijk telt volgens het CBS 12.640 inwoners. Momenteel staan er 26 woningen te koop en zijn er recent 55 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Plaswijck. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 450.383 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 26
Woningen recent verkocht 55
Gemiddelde vraagprijs € 450.383
Percentage gezinnen met kinderen 34%

Verkoopduur woningen in Plaswijck

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Plaswijck is 16 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Plaswijck moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Plaswijck.

Woningen recent verkocht in Plaswijck

Er zijn recent 55 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Plaswijck. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Plaswijck.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Plaswijck. Een galerijflat in Plaswijck komt het meest (39%) voor. Daarna komt een eengezinswoning met 38% het meest voor.

Gezinssamenstelling Plaswijck

In Plaswijck wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Plaswijck

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Plaswijck (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Plaswijck
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Plaswijck

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Plaswijck vergeleken met de Gouda en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Plaswijck waar ligt dat?

Woningen te koop Plaswijck

Wil je een huis kopen in Plaswijck? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Plaswijck . Er staan momenteel 26 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Plaswijck alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Plaswijck.

Bekijk hier alle koopwoningen in Plaswijck. Zoek je huurwoning in Plaswijck? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Plaswijck

Starterswoningen in Plaswijck zijn moeilijk te vinden. Woningen in het middensegment in Plaswijck zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Plaswijck zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Plaswijck? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Plaswijck

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Plaswijck is 3.367 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.157 euro).

Leeftijden Plaswijck

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Plaswijck vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Plaswijck

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Plaswijck? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Plaswijck

Hoef- en Veldbuurt Zomenbuurt Hoevenbuurt Lusten-, Burgen- en Steinenbuurt Grassen- Waterbuurt Bodegraafsestraatweg De Mammoet Wervenbuurt