Huizenmarkt Estergouwe in Gouda (januari 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Estergouwe

Woningmarkt Estergouwe

Estergouwe is een wijk in de plaats Gouda binnen de gemeente Gouda. Deze wijk telt volgens het CBS 1.015 inwoners. Momenteel staan er 13 woningen te koop en zijn er recent 4 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Estergouwe. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 587.901 euro. Dit is boven gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 13
Woningen recent verkocht 4
Gemiddelde vraagprijs € 587.901
Percentage gezinnen met kinderen 28%

Verkoopduur woningen in Estergouwe

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Estergouwe is 15 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Estergouwe moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Estergouwe.

Woningen recent verkocht in Estergouwe

Er zijn recent 4 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Estergouwe. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Estergouwe.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Estergouwe. Een eengezinswoning in Estergouwe komt het meest (63%) voor. Daarna komt een herenhuis met 19% het meest voor.

Gezinssamenstelling Estergouwe

In Estergouwe wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Estergouwe

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Estergouwe (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Estergouwe
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Estergouwe

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Estergouwe vergeleken met de Gouda en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Estergouwe waar ligt dat?

Woningen te koop Estergouwe

Wil je een huis kopen in Estergouwe? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Estergouwe . Er staan momenteel 13 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Estergouwe alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Estergouwe.

Bekijk hier alle koopwoningen in Estergouwe. Zoek je huurwoning in Estergouwe? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Estergouwe

Starterswoningen in Estergouwe zijn moeilijk te vinden. Woningen in het middensegment in Estergouwe zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Estergouwe zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Estergouwe? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Estergouwe

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Estergouwe is 3.974 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.575 euro).

Leeftijden Estergouwe

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Estergouwe vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Estergouwe

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Estergouwe? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Estergouwe

Gouwestroom Ringvaartbocht Oostpolder in Schieland De Eilanden Tuinenbuurt Westergouwe