Huizenmarkt Holtenbroek in Zwolle (mei 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Holtenbroek

Woningmarkt Holtenbroek

Holtenbroek is een wijk in de plaats Zwolle binnen de gemeente Zwolle. Deze wijk telt volgens het CBS 9.985 inwoners. Momenteel staan er 31 woningen te koop en zijn er recent 90 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Holtenbroek. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 277.085 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 31
Woningen recent verkocht 90
Gemiddelde vraagprijs € 277.085
Percentage gezinnen met kinderen 27%

Verkoopduur woningen in Holtenbroek

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Holtenbroek is 19 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Holtenbroek moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Holtenbroek.

Woningen recent verkocht in Holtenbroek

Er zijn recent 90 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Holtenbroek. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Holtenbroek.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Holtenbroek. Een portiekflat in Holtenbroek komt het meest (56%) voor. Daarna komt een galerijflat met 19% het meest voor.

Gezinssamenstelling Holtenbroek

In Holtenbroek wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Holtenbroek

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Holtenbroek (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Holtenbroek
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Holtenbroek

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Holtenbroek vergeleken met de Zwolle en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Holtenbroek waar ligt dat?

Woningen te koop Holtenbroek

Wil je een huis kopen in Holtenbroek? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Holtenbroek . Er staan momenteel 31 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Holtenbroek alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Holtenbroek.

Bekijk hier alle koopwoningen in Holtenbroek. Zoek je huurwoning in Holtenbroek? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Holtenbroek

Starterswoningen in Holtenbroek zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Holtenbroek zijn goed beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Holtenbroek zijn redelijk beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Holtenbroek? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Holtenbroek

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Holtenbroek is 3.196 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.910 euro).

Leeftijden Holtenbroek

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Holtenbroek vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Holtenbroek

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Holtenbroek? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Holtenbroek

Holtenbroek IV Holtenbroek I Holtenbroek II Holtenbroek III