Alle woningmarktinfo Zwolle in gemeente Zwolle

Informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Zwolle

Een eerste blik op Zwolle

Zwolle is een plaats in de gemeente Zwolle. Deze plaats telt volgens het CBS 126.100 inwoners. Momenteel staan er 437 woningen te koop en zijn er recent 681 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Zwolle. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 395.428 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 437
Woningen recent verkocht 681
Gemiddelde vraagprijs € 395.428
Percentage gezinnen met kinderen 31%

Verkoopduur woningen in Zwolle

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Zwolle is 16 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Zwolle moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Zwolle.

Woningen recent verkocht in Zwolle

Er zijn recent 681 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Zwolle. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Zwolle.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Zwolle. Een eengezinswoning in Zwolle komt het meest (45%) voor. Daarna komt een portiekflat met 21% het meest voor.

Gezinssamenstelling Zwolle

In Zwolle wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Zwolle

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Zwolle (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Zwolle
Binnenring: Nederland

Woningen te koop in Zwolle

Wil je een huis kopen in Zwolle? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Zwolle . Er staan momenteel 437 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Zwolle alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Zwolle.

Zoek je huurwoning in Zwolle? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen in Zwolle.

Huizenprijzen in Zwolle

Starterswoningen in Zwolle zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Zwolle zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Zwolle zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Zwolle? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Zwolle

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Zwolle is 3.453 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.040 euro).

Leeftijden Zwolle

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Zwolle vergeleken met de rest van Nederland.

Alle wijken van Zwolle

Zwolle bestaat uit 16 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.

Instellingen zijn opgeslagen