Huizenprijzen en de huizenmarkt in Zwolle

Begrijp de huizenprijzen in Zwolle met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in Zwolle

Zwolle is een plaats in de gemeente Zwolle. Deze plaats telt volgens het CBS 126.100 inwoners. Momenteel staan er 191 woningen te koop en zijn er recent 474 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Zwolle. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 448.601 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 191
Woningen recent verkocht 474
Gemiddelde vraagprijs € 448.601
Percentage gezinnen met kinderen 31%

Verkoopduur woningen in Zwolle

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Zwolle is 15 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Zwolle moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Zwolle.

Woningen recent verkocht in Zwolle

Er zijn recent 474 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Zwolle. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Zwolle.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Zwolle. Een eengezinswoning in Zwolle komt het meest (47%) voor. Daarna komt een portiekflat met 20% het meest voor.

Gezinssamenstelling Zwolle

In Zwolle wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Zwolle

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Zwolle (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in Zwolle

Starterswoningen in Zwolle zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Zwolle zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Zwolle zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in Zwolle? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop Zwolle

Wil je een huis kopen in Zwolle? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Zwolle . Er staan momenteel 191 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Zwolle alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Zwolle.

Bekijk alle koopwoningen in Zwolle. Zoek je huurwoning in Zwolle? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Zwolle

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Zwolle is 3.762 euro. Dit is een stijging vergeleken met vorige jaar (3.658 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Zwolle

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Zwolle vergeleken met de rest van Nederland.

Wijken van Zwolle

Zwolle bestaat uit 16 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.